2024.04.29., hétfő - Péter napja
facebook
Keresés
Színház bárhol – Rendhagyó helyszínen zajlott a kvártélyházi új előadás próbája

Színház bárhol – Rendhagyó helyszínen zajlott a kvártélyházi új előadás próbája

2023. július 18., 11:30
Elindult a Kvártélyház Szabadtéri Színház 17. évada. Idén a társulat „Színház bárhol” címmel új programsorozatot kezdeményezett. A próbák kiköltöztek az intézmény falai közül, így ezekbe – a város különböző pontjain – betekinthetnek az érdeklődők.

A szezon első próbáján a színészek az ÁJLÁVJÚ – Te édes, de jó vagy, légy más című jókedvű musical-revüt gyakorolták. Ez a világ egyik leghosszabb ideje futó musicalje, amely az emberi élet legnehezebb pillanatait tárja elénk.

Ez egy nagyon izgalmas történet. 1996 óta játszák a világ különböző színpadain. 17 különböző nyelven fordították le ezt a broadway musicalt, amely a  párkapcsolatokat próbálja kibontani. Ami ugye lehetetlen. Egy lehetetlen feladatra készül ez az előadás is, és mint minden szerelmi történet. Különböző alakokban jelennek meg a színészek. Négy színész játszik benne és vannak még hozzá segítők egy zenekar, táncos meg a változásban résztvevők.

- nyilatkozta Tompagábor Kornél, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. igazgatója.

Az előadás különlegességét az adja, hogy a négy színész minden jelenetben más-más karaktert játszik. A nézők a szereplők által mindennapi, mégis humoros élethelyzetekben találják magukat.

Számomra ez a darab, azért fontos, mert nem csak énekelhetünk benne és táncolhatunk, hanem tele van olyan kihívásokkal, mint például, hogy csupán csak négyen vagyunk. Azért egy színész életében nagyon ritkán adatik meg az a helyzet, hogy nem áll mögötte egy tánckar, vagy mondjuk nem állnak mögötte minimum tízen a színpadon. Itt csak négyen vagyunk. Tehát nem lehet senki mögé elbújni, hanem minden kihívást teljesen meg kell próbálnunk teljesíteni.

- mesélte Dura Veronika, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház színésznője.

Az első állomás egy kávézó volt. Az rendezvény apropója, hogy a Széchényi utcában, a társulat székhelyén áramszünet van.

Kaptunk egy felkérést a Kvártélyháztól, hogy mi lenne, hogyha az áramszünet alatt nálunk próbálnának. Mi szeretjük ezeket a nem mindennapi, meghökkentő, "contrastos" dolgokat.

- mondta el Szekeres Péter, a Contrast Cafe Bistro tulajdonosa.

A darab bemutatóját július 28-án, pénteken fél 9-kor a Kvártélyházban tartják.

Fotók: Zalaegerszegi Televízió

qKHIUhZWq8E
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek