2024.05.13., hétfő - Szervác, Imola napja
facebook
Keresés
Marék Veronika életművéből nyílt kiállítás Zalaegerszegen

Marék Veronika életművéből nyílt kiállítás Zalaegerszegen

2023. november 07., 13:15
Marék Veronika író, grafikus életművéből nyílt kiállítás a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. A kockásfülű nyúl, Boribon, Kippkopp és megannyi mesehős alkotójának tárlatát óvodásoknak mutatták be először. A bibliotéka interaktív programokkal is készül az érkező csoportok számára.

A kiállítás vendégeit a Gyöngyöző zenekar meglepetéskoncertjével fogadták. Ezt követően Tóth Renáta könyvtárigazgató köszöntötte az óvodásokat és kísérőiket. A Móra Könyvkiadó Marék Veronika 80. születésnapja alkalmából indította útjára a vándorkiállítást, ami 2018 óta járja az országot. Mától a zalaegerszegiek is megismerhetik a gyermekkönyvszerző és illusztrátor gazdag életművét.

A kiállítás célja az olvasásnépszerűsítés: hogy azt az örökséget, amit Marék Veronika elénk tár és mind a mai napig közvetít, át tudjuk adni a következő generációnak, megőrizve ezeknek a meséknek és történeteknek az egyediségét, különlegességét

– nyilatkozta portálunknak Tóth Renáta, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója.

Marék Veronika művei 16 országban, 12 nyelven jelentek meg. A kiállításon legismertebb meséiből készült bábuk, ajándéktárgyak, valamint illusztrációi, eredeti vázlatai is megtekinthetők. Az óvodások izgatottan fedezték fel az eléjük táruló mesevilágot. A könyvtár a tárlathoz kapcsolódó interaktív programokkal is várja a látogatókat. Elsősorban az óvodás és a kisiskolás korosztályhoz szeretnék ily módon közelebb hozni az életművet.

A gyerekfoglalkozásokon bemutatjuk, hogy milyen érdekességeket láthatnak itt a gyerekek, majd diafilmvetítéssel, társasjátékkal, színezőkkel és meseolvasással is várjuk a kicsiket

– mondta Takácsné Giczi Hajnalka gyermekkönyvtári részlegvezető.

A tárlat november 30-ig tekinthető meg a könyvtár nyitvatartási idejében. Csoportokat előzetes bejelentkezés után fogadnak.

Szöveg: Soós Aliz

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

AiLX-p4id3U
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek