2024.05.20., hétfő - Bernát, Felícia napja
facebook
Keresés
Könyvbemutató: megjelent a Gyűrűk urai című kötet

Könyvbemutató: megjelent a Gyűrűk urai című kötet

2023. szeptember 06., 17:10
Bemutatták a Gyűrűk urai, Kosárlabda El Clásico a Nyugat-Dunántúlon című könyvet. A képekkel illusztrált kötetben a zalaegerszegi és a körmendi kosárcsapatok negyvenéves történetét dolgozták fel. Közzétették a meccsek jegyzőkönyveit, valamint a játékosok és az edzők visszaemlékezései nyomán készült írásokat.

A város polgármestere, Balaicz Zoltán köszöntőjében kiemelte: Zalaegerszeg 1996 óta a Nemzet Sportvárosa. A cím elnyeréséért sokat tettek a vármegyeszékhelyen működő sportegyesületek, köztük a kosárlabda klub is.

A körmendi csapat 1975-ben, a zalaegerszegi pedig 1979-ben jutott az élvonalba. Azóta is meghatározó szerepük van a férfi kosárlabda bajnokságban. A Körmend háromszor, a Zalaegerszeg pedig négyszer szerezte meg a bajnoki címet. A mérkőzéseket az MKOSZ elnöke is figyelemmel kísérte.

Nyilván sokkal többről volt szó itt, mint egy szimpla bajnoki, vagy bármilyen rájátszás mérkőzésről. Úgyhogy a szövetség nevében Bodnár Péter úrral támogattuk a kötet megjelenését.

- mondta el honlapunknak Báder Márton.

A két legendás klub az elmúlt négy évtizedben 144 bajnoki mérkőzést játszott.

A sportesemények nagy része teltházas volt. Egy gombostűt nem lehetett volna ledobni a nézőtéren.

- idézte fel Bóbics László.

A ZTE KK és a Körmend legendás korszakáról szóló, hiánypótló kiadvány szerzője Bóbics László, Jóna István, Unger Richárd és Németh Zsolt.

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

eT9Vg-SzU4A
# Kapcsolódó galériák