2024.05.13., hétfő - Szervác, Imola napja
facebook
Keresés
Ígéretes év előtt a hangversenyterem és a Korona Szalon

Ígéretes év előtt a hangversenyterem és a Korona Szalon

2024. január 17., 13:25
Gazdag programkínálattal várják a közönséget.

Az elmúlt időszak kihívásait követően 2024 lehet az első év, ami a várakozásoknak megfelelően alakulhat - hangzott el azon a sajtótájékoztatón, ahol a következő hónapok terveit ismertették. A rendezvények szervezésénél fontos, hogy mindegyik megtalálja a maga helyét és közönségét. A Városi Hangverseny és Kiállítóterem valamint a Korona Szalon is olyan eseményeknek ad otthont, melyek illenek a környezethez, emelte ki Flaisz Gergő. A Keresztury VMK igazgatója hozzátette: intézményeiket az elmúlt években pozícionálták. Ez egy nagyon fontos feladat volt. Így a hangversenyterem – ami már nyilván egy alappozícióval rendelkezett és ezt igyekeztek erősíteni – mellett a Korona Szalonnak is keresték a helyét és a hozzá illő programokat.

Az egykori Zsinagóga a klasszikus zenei és jazz-koncertek mellett folyamatosan  képzőművészeti kiállítások helyszíne. Az érdeklődőknek idén is lesz miből csemegézni.

Tóth László, a Városi Hangverseny és Kiállítóterem intézményegység-vezetője kiemelte: Garas Kálmán kiállítását nyitják meg legközelebb, őt követi Szilárdi Béla, aztán Németh János Kossuth-díjas keramikus 90. születésnapján az ő műveiből nyitnak tárlatot. Utóbbi nagyszabású ünnepség lesz, majd Veszely Lajos kiállítása lesz megtekinthető. Emellett folytatódik a Jazz-szerda sorozatuk.

Ennek keretében – mások mellett - a Kozma Orsi Quartet, a Tóth Viktor Trió, illetve a Falusi Mariann és Sárik Péter Trió is fellép Zalaegerszegen. A Korona Szalon kínálatában ugyancsak zenei ínyencségek szerepelnek, mivel felvállalt céljuk teret adni az egyedi stílust képviselő előadóknak.

Kelemen Attila, a Korona Szalon intézményegység-vezetője hangsúlyozta: egyedi dolgokat, fiatal tehetségeket, és olyan művészeket keresnek meg, akiket alapvetően nem lehet minden eseményen, rendezvényen, csatornán megtalálni. Egy különleges évről van szó, hiszen az idei évbe becsatlakozott a Zalaegerszegi Rendezvényszervező Kft is.

Kelemen Attila hozzátette: a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg két projektjük: egy könnyű-, illetve egy komolyzenei koncertsorozat. Az évet Laposa Julcsi estjével kezdik január 19-én. A programban szerepel még többek között a Dániel Balázs Trió, Érdi Tamás koncertje és a Cimbali Trió fellépése is. 

Szöveg: Szigeti Éva
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

LcJV3bwHAuU
# Kapcsolódó galériák