2024.05.12., vasárnap - Pongrác napja
facebook
Keresés
Hat nagyszínpadi bemutatóval készül az évadra a Hevesi Sándor Színház társulata

Hat nagyszínpadi bemutatóval készül az évadra a Hevesi Sándor Színház társulata

2023. szeptember 04., 13:30
A közönséget ezúttal is igényes kínálat várja, amit műfaji sokszínűség jellemez.

Az eseményen részt vett Vigh László országgyűlési képviselő, aki a jelenlévőket köszöntve nagy sikereket és sok nézőt kívánt a társulatnak a következő évadra is. Balaicz Zoltán polgármester beszédében hangsúlyozta: a teátrum az elmúlt időszak nehézségei ellenére egész évben nyitva tart. Mint fogalmazott:

Mind a Hevesi Sándor Színház, mind a Griff Bábszínház nyitva kell, hogy legyen, hiszen olyan közösségi és kulturális feladatokat lát, el, ami azt gondolom, hogy nehéz időszakban különösen fontos.

A külső és belső körülményektől függetlenül helyt kell állni, s a korábbiaknál is jobb eredményekre törekedni – mondta az évadnyitón Besenczi Árpád. Az igazgató kiemelte: az a feladatuk, hogy a nézőket a nehéz időszakban is kiszolgálják; jókedvre derítsék, gondolatokat ébresszenek és kizökkentsék őket a monoton hétköznapokból.

Ehhez olyan darabokat és olyan alkotókat próbált összeválogatni, ami garancia lehet rá. Fontos, hogy műfaji sokszínűség legyen, másrészt ezek a színvonalas előadások úgy szülessenek meg, hogy azok fogyaszthatók legyenek, jó ízléssel legyenek feltéve a színpadra és könnyen befogadhatóak legyenek.

Idén is lesz klasszikus magyar darab, ami a századeleji Pest bohém világába kalauzolja a nézőket Pataki András rendezésében, Rékasi Károly főszereplésével. Műsora tűzték az Indul a bakterház című örökzöldet is. Az évad első bemutatója egy francia vígjáték lesz, Ballépés jobbra címmel. Ebben egy huzat által bevágott ajtó ígér két órányi felhőtlen szórakozást. A kötelező olvasmányok közül Moliere Tartuffje Petri György fordításában kerül színre. Szálinger Balázs tollából a Becsvölgye című falusi krimit Mihály Péter rendezi. Az évad végén pedig egy családi Broadway-musical, az Anni, a kis árva várja a nézőket. A Tantermi deszka sorozatban a Herkules és a Para című darab látható majd. A Hevesi Sándor Színház ebben az évadban ünnepli 40. születésnapját. A jubileumi gálaműsort október 15-én tartják.

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

KQ20eRSMB_E
# Kapcsolódó galériák