2024.06.15., szombat - Jolán, Vid napja
facebook
Keresés
ZEGINFO - a közgyűlés döntéseiről tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester

ZEGINFO - a közgyűlés döntéseiről tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester

2023. április 20., 16:09
Ülést tartott ma Zalaegerszeg Megyei Jogú Város képviselő-testülete. A grémium ezúttal 26 napirendi pontot tárgyalt. A döntéseket Balaicz Zoltán polgármester sajtótájékoztatón összegezte.

A képviselők módosították a Nemzedékek kézfogása programot. Ezzel a támogatással az ifjú házasokat, és azokat a szülőket segítik, ahol újszülött érkezik a családba. Az önkormányzat –természetesen – nem feledkezik el a szépkorúakról sem. A harmadik támogatási forma a nyugdíjasokra vonatkozik. Esetükben és az ifjú házasoknál 10-10000 Ft-tal emelték az igényelhető összeget. 

A polgármester beszámolt arról, hogy megváltoztatják a Göcseji Múzeum szervezeti felépítését. Mint mondta, a közművelődési intézményben és egységeiben az elmúlt években 10,5 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg. A beruházások olyan strukturális változásokat eredményeztek, melyekkel a régi módon már nehéz üzemeltetni a közgyűjteményt. Így azt a döntést hozta a közgyűlés, hogy három nagy önállósággal bíró, azonos jogi helyzetű intézményegységet alakít ki: a Göcseji Múzeumot, a Göcseji Falumúzeumot és a Mindszentyneumot. Mindegyik élén egy-egy igazgató áll majd. Ugyanakkor létrehozzák a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatóságát, mely élén a főigazgatóval összefogja a három tagintézményt.

A városvezető szólt arról is, hogy a május 12-ei, ünnepi közgyűlésen kitüntető címeket adnak át. A városatyák arról határoztak, hogy idén a díszpolgári címet Palkovics László korábbi miniszter kapja. Pro Urbe Zalaegerszeg elismerésben Lepsényi Imre, a Csány László Közgazdasági Szakközépiskola egykori igazgatója, valamint a 20 éve alapított Griff Bábszínház részesül.

8v8D43QPC9Y
# Kapcsolódó galériák