2024.06.14., péntek - Vazul napja
facebook
Keresés
Történelmi győzelmet aratott Balaicz Zoltán Zalaegerszegen

Történelmi győzelmet aratott Balaicz Zoltán Zalaegerszegen

2024. június 10., 07:55
Történelmi győzelmet aratott Zalaegerszegen Balaicz Zoltán, a FIDESZ-KDNP polgármesterjelöltje - fogalmazott vasárnap este a FIDESZ-irodán Bali Zoltán kampányfőnök. Az eredményvárón bejelentették: Balaicz Zoltán 18 ezer 686 szavazattal, nagy fölénnyel megnyerte a választást, ugyanakkor az egyéni választókerületekben is a FIDESZ önkormányzati képviselőjelöltjei győzedelmeskedtek.

Az eredményeket ezúttal is a Kosztolányi úti irodában kísérték figyelemmel a FIDESZ tagjai és szimpatizánsai. Elsőként Bali Zoltán kampányfőnök szólt az egybegyűltekhez, aki úgy fogalmazott: mind a kampány, mind a mozgósítás sikeres volt Zalaegerszegen.

Úgy gondolom, hogy sikeres volt, hiszen ha visszatekintünk a rendszerváltás utáni önkormányzati választásokra itt Zalaegerszegen, akkor történelmi győzelmet aratott Balaicz Zoltán, hiszen közel 74 százalékos eredményt ért el. És mind a 12 egyéni választókerületben, ahol egyébként nagy hangsúlyt fektettünk szintén a képviselői, egyéni eredmények bemutatására, ott is fölényes győzelmet sikerült minden jelöltünknek aratni.

Balaicz Zoltán harmadik alkalommal nyerte el a polgármesteri címet. 2014-ben a szavazatok 64, 2019-ben közel 70, ezúttal pedig 73,08 százalékát szerezte meg.

Én azt gondolom, hogy ez alapvetően két dolognak köszönhető. Az egyik az, hogy az elmúlt 10 esztendőben egy olyan lendületes, dinamikus városfejlesztést valósítottunk meg, amelyet - azt gondolom -, hogy értékeltek a zalaegerszegi polgárok is. A másik titka pedig talán az a mi győzelmünknek, hogy ebben a tíz esztendőben megmutattuk azt, hogy hogyan lehet korrekt módon politizálni. Hiszen mi, itt helyben mindenkinek megadjuk a tiszteletet, és olyan módon tudjuk a közéletet üzeneteinkkel kicsit befolyásolni, kicsit irányítani, kicsit talán a zalaegerszegiség irányába terelni, amely mindenki számára elfogadható, amely egy valódi összefogást jelent, és amelynek köszönhetően talán mindenki érezheti, hogy együtt, közösen képzeljük el a város fejlesztését, amiben pártpolitikai hozzáállástól függetlenül mindenkinek helye és szerepe van

- értékelt a régi-új polgármester.

Balaicz Zoltán gratulált az önkormányzati képviselőjelölteknek, akiknek valamennyi választókerületben sikerült újrázniuk, majd megköszönte a segítők munkáját.

Szöveg: Frauenhoffer Márta

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

Y4SKu835Q6s
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek