2024.06.24., hétfő - Iván napja
facebook
Keresés
Rekordrészvétel mellett zajlott a szavazás Zalaegerszegen is

Rekordrészvétel mellett zajlott a szavazás Zalaegerszegen is

2024. június 10., 08:05
Közel 13 százalékkal többen mentek el június 9-én szavazni Zalaegerszegen, mint öt évvel korábban. Az utoljára közölt, 18 óra 30 perces adatok szerint a választásra jogosultak 55,53 százaléka járult az urnákhoz. Zárásig ez az arány tovább nőt, 58,38 százalékra.

Pontosan 19 órakor bezárták az ajtókat a 16-os számú szavazókörben. Itt adhatták le voksukat az átjelentkezők is. Velük együtt közel 1100 főt vártak a Petőfi iskola ebédlőjébe.

19 órakor mindenhol zárni tudtak a szavazóhelyiségek. Ez nagyon lényeges dolog, hiszen voltak olyan választások, ahol hosszú sorok alakultak ki Budapesten például. Nálunk 7 órakor mindenhol zárni tudtak. Időben elkezdték a szavazatszámlálást a bizottságok, az urnabontást, és a szavazóköri eredményeknek a megállapítását. Meglehetősen magas részvétel volt: 55,53 százalékos részvételi arány volt a 45 ezer 127 választópolgárból. Ez több mint 10 százalékkal haladja meg a 2019-es önkormányzati választások részvételi arányát, ahol 42,61 százalék volt a megjelenés aránya

- tájékoztatta a Médiacentrumot dr. Kovács Gábor, a Helyi Választási Iroda vezetője.

A szavazatszámláló bizottság tagjai elsőként a megmaradt íveket vették számba, ezt követte az urnák kibontása. A szavazólapokat színek szerint rendezték, és valamennyit megszámolták. Rendkívüli esemény nem zavarta a voksolást Zalaegerszegen.

Szöveg: Frauenhoffer Márta

Fotó: Médiacentrum Zalaegerszeg

gkBn0zzeBc8
# Kapcsolódó cikkek