2023.12.09., szombat - Natália napja
facebook
Keresés
Sportegyesületet alapítottak

Sportegyesületet alapítottak

2023. augusztus 23., 20:30
Sportegyesületet alapítottak a zalai egyetemistáknak, melynek célja az egészséges életmódra való figyelemfelhívás és a mindennapos mozgás ösztönzése változatos lehetőségekkel. A kezdeményezéshez több zalaegerszegi sportklub is csatlakozott. A részletekről a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Központjában tájékoztatták a sajtó munkatársait.

A sportegyesület egyebek mellett a testnevelés órákhoz kapcsolódva teremtene módot a változatos testmozgásra. Pályázatok révén bővítenék a hallgatók szabadidős tevékenységét. A Zalai Egyetemi Sportegyesületének elnöke hangsúlyozta: ehhez kulcsfontosságú az is, hogy minél több partner csatlakozzon az egyesülethez. 

„Az együttműködések folyamatban vannak, most a szerződéselőkészítés fázisában vagyunk. Elsőkörben a Veszprémi Egyetemi Sportklubbal, illetve a Pannon Egyetemmel szeretnénk egy háromoldalú megállapodást kötni.  Valamint van több kiszemeltünk is. Egyrészt helyben, a Zalaegerszegi Kajak-kenu Sárkányhajó Sportegyesület, valamint a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület, akik stratégiai partnereink lehetnek a jövőben."

- mondta Bella Dániel, a ZESE elnöke.

Az egyetemi központ és a város egyaránt örömmel fogadta a kezdeményezést. Németh Gábor önkormányzati képviselő az egészségtudatos életvitel fontosságára hívta fel a figyelmet.

„Lehet látni a folyamatos sportfejlesztéseket infrastrukturálisan is, viszont azt gondoljuk, hogy ezeket meg kell tölteni élettel. Ezt úgy tudjuk, ha nem csak a helyi egyesületeket fejlesztjük, hanem a szabadidős sportot is, ami az oktatáshoz köthető. Az egyetemnek is fontos ékköve a sportélet, ez a hallgatóknak is a visszajelzése, hogy ez egy fontos eleme legyen a közéletnek a hallgatók mindennapi életében."

. nyilatkozta a képviselő. Palányi Ildikó főigazgató arról tájékoztatott, hogy 4 féléven keresztül van testnevelés óra a tantervben.

"Szeretnénk tágítani a kört, ezért nagyon fontosnak éreztük, hogy minél több féle lehetőséget tudjunk biztosítani a sport terén a hallgatóknak. Ezt tudja támogatni a Zalai Egyetemi Sportegyesület, ami most jött létre."

Noha a tanév még nem kezdődött el, a hallgatók már érdeklődnek. Szeptember negyedikén indul a toborzó kampány, melynek keretei közt a ZESE teljesen új lehetőségeket kínál a sportoláshoz. 

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

gw9H04a1oKQ
# Kapcsolódó galériák