2024.07.13., szombat - Jenő napja
facebook
Keresés
Országos aláírásgyűjtést indított a Jobbik-Konzervatívok pártja - a vendégmunkások betelepítése ellen tiltakoznak

Országos aláírásgyűjtést indított a Jobbik-Konzervatívok pártja - a vendégmunkások betelepítése ellen tiltakoznak

2023. szeptember 22., 12:05
Országos aláírásgyűjtést indított a Jobbik-Konzervatívok pártja a migránsmunkások betelepítése ellen. Ennek részleteiről Zalaegerszegen is tartottak sajtótájékoztatót, melyen részt vett Balassa Péter országgyűlési képviselő.

A bérfelzárkóztatást javasolja a munkaerőhiány megoldásának problémájára a Jobbik-Konzervatívok pártja. Balassa Péter hangsúlyozta: a fizetések rangsorában az utolsó helyek egyikét foglalja el Magyarország.

9,1 eurós órabérért dolgozik a magyar. Ausztriában ez 27-28 euró, az Uniós átlag 23 euró, és akkor még nem beszéltem a 13., 14. havi fizetésekről, ami ugye Ausztriában törvényi kötelezettség és alap, alanyi jogon jár. Amit nagyon fontosnak tartunk Jobbik-Konzervatívok, hogy a magyar bérfelzárkóztatási program elinduljon, ugyanis azt látjuk, hogy az elmúlt időszakban a 20% feletti inflációnak köszönhetően, és az elhibázott gazdaságpolitikának, - amit Matolcsi úr elismert - soha nem látott nehézségekkel küzd a magyar gazdaság, és ezt a magyar emberek megérzik a bőrükön.

- fogalmazott Balassa Péter a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője.

A Jobbik elindított egy országos kampányt szeptember 18-án. Ebben felhívják a figyelmet arra, hogy 2015-ben a Kormány azt ígérte, hogy a Magyarországra érkező vendégmunkások nem vehetik el a magyar emberek munkáját. A sajtótájékoztatón elhangzott: a következő időszakban azonban 500 ezer külföldi munkást kíván betelepíteni a kormány, ami ellentéte annak, amit 8 éve kijelentettek. Benke Richárd arról tájékoztatott, hogy egyfajta népességcsere alakul ki az országban.

Miközben a magyar munkavállaló kivándorol, elsősorban nyugatra, helyükre jönnek főként keletről vendégmunkások. Mi ezt a folyamatot úgy próbálnánk meg kezelni, hogy a béreket kellene első körben rendezni és ezzel kapcsolatban lesz majd az októberi közgyűlésre egy egyéni képviselői indítványom, amelynek a lényege, hogy amit önkormányzati hatáskörben a családok támogatásában, a szakképzésnek az erősítésében, a fiataloknak a lakhatásával kapcsolatban önkormányzati hatáskörben el lehet végezni, az önkormányzat azt a feladatot végezze el.

- mondta el portálunknak Benke Richárd önkormányzati képviselő.

Zalaegerszegen jelenleg 1000 fő körüli a külföldi munkavállalók száma, míg Zalából szintén egyre több magyar fiatal vándorol nyugatra – fogalmazott a politikus. Az önkormányzati képviselő hozzátette: a Jobbik-Konzervatívok pártja ezt a folyamatot kívánja megállítani.

 

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

vZPruec9f_w
# Kapcsolódó galériák