2024.06.24., hétfő - Iván napja
facebook
Keresés
Lezajlott a IX. ZegaSztár elődöntője

Lezajlott a IX. ZegaSztár elődöntője

2023. november 19., 19:25
Hat kategóriában összesen 54 produkciót láthatott a közönség a IX. Zegasztár elődöntőjében vasárnap. Vers- és prózamondásban 5, modern- és társastáncban 14, néptáncban 6, népzenében 5, komolyzenében 7, míg könnyűzene kategóriában 17 produkciót értékelt a zsűri.

Zalaegerszeg önkormányzata és a Zalaegerszegi Televízió kilencedik alkalommal hirdette meg összművészeti tehetségkutató versenyét. A nevezők vasárnap álltak színpadra a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ kamaratermében.

A színvonalas egyéni és csoportos műsorszámokat háromtagú zsűri értékelte. Besenczi Árpád, a Hevesi Sándor Színház igazgatója pénteki balesete ellenére is ott volt az ítészek között. Mellette Bot Gábor színművész és Cseh Richárd táncos-koreográfus véleményezték a fiatal tehetségek előadásait. Az elődöntőről készült felvételt november 25-én és 26-án 18 órakor tűzi műsorára a Zalaegerszegi Televízió.

A zsűri kategóriánként 3-3 produkciót juttat a december 9-ei gálára, melynek a Hevesi Sándor Színház ad majd helyet december 9-én, szombaton. Arról, hogy kiket találtak ők a jók közül is a legjobbaknak, hétfőn adunk hírt.

A versenyzők a közönség szavazataira is számítanak. Az első körből kimaradók közül kategóriánként egyet-egyet a szavazók juttatnak tovább a gálára. Voksolni a legjobban tetsző produkciókra jövő héttől lehet majd az egerszegihirek.hu Facebook oldalán keresztül.

A hetedik – képzőművészeti – kategóriában nyolc alkotással neveztek zalaegerszegi fiatalok. Az ő munkáikat Farkas Ferenc szobrászművész értékeli.

A IX. Zegasztár legjobbjai kategóriánként 100-100 ezer forintot nyernek. Míg az abszolút győztes – akinek személyéről ugyancsak a nézők döntenek majd december 9-én – 300 ezer forintot vihet haza.

Szöveg: Frauenhoffer Márta
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek