2023.12.09., szombat - Natália napja
facebook
Keresés
Lelkisegély konferenciát rendeztek Zalaegerszegen

Lelkisegély konferenciát rendeztek Zalaegerszegen

2023. november 18., 17:00
Lelkisegély konferenciát szervezett a Zalai Mentálhigiénés Egyesület a Mindszentyneumban. A régiós találkozóra a Dunántúlról és a szlovákiai Dunaszerdahelyről több mint félszázan érkeztek. A résztvevőket a város nevében Gecse Péter köszöntötte.

Az alpolgármester elismerően szólt az önkéntesek segítő, illetve közösségépítő munkájáról. A lelki elsősegély telefonszolgálatok szövetsége 53 éve alakult meg Magyarországon. Jelenleg 28 tagszervezet működik, ebből kilenc a dunántúli régióban. Évente közel 200 ezer hívást fogadnak.

A 116-123 - ez most a fő számunk – mellett a gondozó vonalunk is nagyon terhelten működik. Akiknél nincs krízishelyzet, vagy szuicid jellegű probléma, a nyolcvanas vonalunkat hívják. Ezeknek az embereknek többnyire a magány, az illetve az egészségi és mentális problémákból adódó különböző konfliktusok miatt van szükségük segítségre

- foglalta össze Dudás Erika, a LESZ (Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége) elnöke.   

Az országban közel ötszáz önkéntes vesz részt segítő munkában. A régiós találkozó tapasztalatcserére is lehetőséget adott.

Régen én is dolgoztam telefonvonal mögött, most a dunántúli régiót vezetem. A segítőknek, szakmai- és szolgálatvezetőknek, valamint az ügyelőknek is nagyon fontos, hogy ismerjük egymást, tudjunk egymásról, egymás bajairól és tudjunk segíteni egymásnak.

- erről már Végh Szilárd, a LESZ régióvezetője beszélt honlapunknak.  

A szakmai tanácskozáson ezúttal a gyermekekkel és a fiatalokkal kapcsolatos kérdéseket vitatták meg.

Az előadások témája a jelmondatunk: Mindenki másképp egyforma - A fiatalok jövője a mi felelősségünk. Mint tanárember szeretném hangsúlyozni, hogy a fiatalok nagyon fontosak a jövő, illetve mindannyiunk szempontjából.

- fogalmazott Márton Tiborné, a Zalaegerszegi Lelki Elsősegély Telefonszolgálat vezetője.  

A konferencia kiemelt célja volt, hogy megoldást találjanak a problémákra és meghatározzák a szolgálatokat érintő fejlesztési irányokat.  

Szöveg: Kolozsvári Ilona

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg 

qUmx9DAQOfI
# Kapcsolódó galériák