2024.07.25., csütörtök - Kristóf, Jakab napja
facebook
Keresés
Kiváló a Gébárti-tó vízminősége

Kiváló a Gébárti-tó vízminősége

2024. június 27., 16:00
Kiváló a Gébárti-tó vízminősége. A Zala Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának legújabb vizsgálata szerint a strandolást veszélyeztető tényezők messze a határérték alatt vannak. A szakemberek folyamatosan ellenőrzik a természetes fürdőhelyeket, melyek eredményeit az üzemeltető jól látható helyen köteles kitűzni.

Beléptetésnél megbizonyosodhatnak az erre járók arról, hogy mindent rendben találtak a hivatal munkatársai Gébárton. A szabadstrandok járványügyi és közegészségügyi szempontból egyaránt kiemelt kockázatnak minősülnek, ezért a szezon idején különösen fontos a rendszeres szűrés.

Amikor az engedélyezési eljárás indul a Gébárti-tó, illetve az összes többi természetes fürdő esetében, akkor mindig a szezon előtt egy vizsgálatot végzünk. Bevonjuk ebbe a többi hatóságot, ha jó a víz minősége, akkor a fürdési szezont el lehet kezdeni. A Gébárti-tó esetében már három vizsgálat történt, mindhárom kiváló, jóval a határérték alatt van.

- mondta portálunknak Kassai Rózsa közegészségügyi és járványügyi felügyelő.

A hatóságok célja az egészség védelme és a fürdőzők biztonsága. Ehhez kulcsfontosságú a gördülékeny kommunikáció az üzemeltetővel. A tóstrandon nem csak a víz állapota biztonságos, de kiemelt figyelmet fordítanak a természetes árnyékolásra és életmentő személyzet is szemmel tartja a vendégeket.

A kormányhivatal munkatársa a személyes felelősségre utalva arra intett: lázasan, betegen senki se látogassa a strandot. Hangsúlyozta továbbá az UV elleni védekezést és a fürdő házirendjének betartását.

Szöveg: Nagy Jenő

Fotó: Médiacentrum Zalaegerszeg

89NH-5YLj3g