
Jótékonysági káposztafőzés a Vásárcsarnokban
Hosszú sorban álltak az érdeklődők a savanyúkáposztás kondér előtt. A hívogató illatok és az adományozás gesztusa egyaránt vonzotta az arra járókat.
Az illatok nagyon jók, úgyhogy viszek haza káposztát. Itt hallottam, hogy a Bogáncs Állatvédő Egyesületnek gyűjtenek. Az állatvédelem nekem alapvető, hiszen nekünk is rengeteg állatunk van otthon
– árulta el portálunknak Vezér Éva.
Az ilyen ételkészítés a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesületénél már hagyománynak számít. Ennek része a már védjegyükké vált, békebeli nejlon-otthonka.
Az egyesületünknek már évek óta van hagyományőrző programja, akár száraztészta-készítés, akár tészta-, süteménykészítés, és a savanyúkáposzta eltevése kötelező programunk. A téli időszaknak egy vitaminbombája a savanyúkáposzta, amit érdemes mindenféle formában fogyasztani az egészségünk érdekében
– hangsúlyozta Tóth Ágnes, a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesületének elnöke.
A vásárcsarnok minden évben tart tematikus napokat a piacon, ami idén sem volt másképpen.
Az évet most már hagyományosan, mondhatom azt, hogy hagyományosan egy húsos káposzta kóstoltatása zárja. Ebben működnek közre a mögöttem sündörgő, forgolódó nagyon jó barátaink, a Mozgássérültek Egyesülete, akik most már többedik alkalommal vesznek részt ebben a főzésben, hiszen ők készítik ezt a csodálatos téli ételt. Nagyon jólesően fogadtuk a felajánlásokat ezzel kapcsolatban
– foglalta össze a Médiacentrumnak Horváth István, a Zalaegerszegi Vásárcsarnok igazgatója.
A jótékonysági káposztafőzés ezúttal is többek összefogásának sikere és eredménye. A befolyt összeget a Bogáncs Állatvédő Egyesületnek ajánlották fel.
Szerző: Marton Angéla
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg
