2024.06.15., szombat - Jolán, Vid napja
facebook
Keresés
Jótékonyság – Garázst építettek a korszülöttmentő-autónak Zalaegerszegen

Jótékonyság – Garázst építettek a korszülöttmentő-autónak Zalaegerszegen

2023. december 21., 11:11
Átadták a koraszülöttmentő-autó számára létesített új garázst a Szent Rafael kórház udvarán. A speciális járművet év elején állították szolgálatba. Karácsony előtt egy helyi cég fedett parkolót épített a Zalaegerszegen állomásozó autónak.

A 30 esztendővel ezelőtt alakult vállalkozás rendszeresen támogatja a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványt. A jubileumi évben további egymillió forinttal járultak hozzá a Szent Rafael kórház gyermekosztályának munkáját segítő szervezetet működéséhez.

A karácsony előtti, viszonylag nagyobb támogatás azért volt fontos, mert az az alapítvány idén egy új mentőautót vásárolt, aminek nem volt megoldva a parkolása. Megtettük a felajánlást és a kivitelezésben is segítettünk.   

- mondta el Tornyos Péter, a Tornyos és Társa Kft. ügyvezetője.

fedett várakozóhely megvédi a mentőt az időjárás viszontagságaitól. A járművet a legmagasabb műszaki és orvostechnológiai követelményeknek megfelelő eszközökkel szerelték fel.

Az autóban nagyon sok elektromos műszer dolgozik folyamatosan. Az akkumulátornak folyamatosan töltés alatt kell lenni. A garázs jelentősen megnövelte a biztonságát és az állagmegőrzését annak a mentőautónak, ami 365 napon keresztül, 24 órában végzi a Nyugat-Dunántúlon a beteg újszülöttek és a koraszülöttek a mentését.   

- erről már dr. Gárdos László, a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány alapítója beszélt hírportálunknak.   

Az életmentő műszerekkel felszerelt gépkocsi riasztáskor azonnal útnak indulthat. Az elmúlt húsz évben több ezer koraszülöttet, illetve beteg babát sikerült megmenteni.  

Szöveg: Kolozsvári Ilona

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

p8pPLzKekQs
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek