2024.06.20., csütörtök - Rafael napja
facebook
Keresés
Húsvéti tojáskereső a könyvtárban

Húsvéti tojáskereső a könyvtárban

2024. március 28., 18:03
Húsvéti tojáskereső játékra invitálták a gyermekeket és szüleiket a József Attila Városi Tagkönyvtárban. A szervezők célja – a könyvek népszerűsítése mellett –, hogy olyan olvasnivalókra irányítsák a figyelmet, melyek ritkábban kerülnek le a polcokról.

Kosárból húzták ki a keresendő könyveket ezek a landorhegyis diákok. Aki teljesítette a feladatot, azt csokival jutalmazták. A kihívás nem okozott gondot. Alapos kutatómunka után mindenki megoldotta a feladványt. A könyvtárosok ily módon a kínálatra és a régen kivett irományokra egyszerre hívják fel a figyelmet.

Olyan könyveket kell a gyerekeknek is megkeresni a polcon, amit kevésbé kölcsönöznek. Nem azokat a sikerkönyveket adtunk feladatnak, amit olvasnak, hanem inkább az elfeledett könyveket. Az is a célunk, hogy ezekre felhívjuk a figyelmet. Arra, hogy mennyire jó könyvtárba járni és a könyvtár több, mint gondolnád. Aki itt könyvet talál, vagy ezt a kis könyvjelzőt, az csokitojást is kap érte

- mondta Kereki Judit, az olvasószolgálat vezetője.

A szakembereket a kezdeményezés tavalyi sikere ösztönözte arra, hogy idén is megtartsák a különleges játékot. Azt tapasztalták ugyanis, hogy a gyerekek később együtt tértek vissza szüleikkel és közösen keresték a csokit érő könyvjelzőket. 

Szöveg: Nagy Jenő

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

EMe76WkwluE
# Kapcsolódó galériák