2024.07.13., szombat - Jenő napja
facebook
Keresés
Harminc éves a Göcsej Kutya Klub – Állatbarát napot rendeztek Gébárton

Harminc éves a Göcsej Kutya Klub – Állatbarát napot rendeztek Gébárton

2024. június 02., 10:55
A Göcsej Kutya Klubot három évtizeddel ezelőtt alapították a zalai vármegyeszékhelyen. Az évfordulóra látványos programsorozattal készültek; a Gébárti-tó partján az állat- és környezetvédelemmel, valamint a sportolási lehetőségekkel kapcsolatos lehetőségeket mutatták be a látogatóknak.

A szoborparkban kiépített információs standokon elsősorban a felelős állattartásra hívták fel a figyelmet.  

Az volt az elképzelésünk, hogy a lehető legtöbb kutyás produkciót, valamint a legújabb sportokat bemutassuk a nézőközönségnek. Az állatbarát napon díszmadár, papagáj és sólyom bemutatókat is terveztünk. A standokon az állatvédelemtől kezdve az állatorvosi feladatokon át a kutyakozmetikáig szinte mindent felvonultattunk

- foglalta össze dr. Gombos László, a Göcsej Kutya Klub elnöke.

A forgatókönyvet az időjárás kicsit átírta. A kora nyári záporeső a négylábúakat kevésbé zavarta, de a gazdik kedvéért a zivatarokat a rendezvénysátorban vészelték át. A játékkuckóban a látogatók Bonival, a terápiás kutyával is megismerkedhettek, akinek speciális feladatai is voltak.   

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy számára a munka is szórakozás. Egy jó terápiás kutya élvezi, amit csinál; szívesen játszik, emellett idegenekkel is szívesen dolgozik együtt. Most még egyelőre ő is szaglászik, és ugyanúgy, mint minden kutyus, ismerkedik a társaival, felfedezi a környezetet. Ezután jön majd számára a munka, amikor a gyerekekkel játszik

- erről már Kis-Kádi Tamásné, a Göcsej Kutya Klub alelnöke beszélt.

Az Őrségi Nemzeti Park szakemberei a legkisebbeket természetvédelmi játékokra invitálták. Mindeközben a felnőttek többek között állatorvostól kérhettek a tanácsokat, egy másik állomáson pedig a civil szervezetek működéséről szerezhettek információkat.  

Szöveg: Kolozsvári Ilona

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

c2TsVWcFRS4
# Kapcsolódó galériák