2024.05.21., kedd - Konstantin napja
facebook
Keresés
Elkezdődött a GreenTech Zöldenergia és Fenntarthatóság Konferencia és Szakkiállítás Zalaegerszegen

Elkezdődött a GreenTech Zöldenergia és Fenntarthatóság Konferencia és Szakkiállítás Zalaegerszegen

2023. május 25., 15:15
Elkezdődött a zöldenergia és fenntarthatóság szakkiállítás és konferencia Zalaegerszegen. Az eseményt immár negyedik alkalommal szervezik a ZalaZONE Járműipari Tesztpályán. Itt az ipar, az elektromobilitás, továbbá a zöld jármű- és építőipar egyes elemeit mutatják be.

Többek között az ipar és a környezetvédelem témáiról értekeztek. Zalaegerszeg évek óta kiemelt figyelmet fordít a klíma- és természetvédelemre. Mint Balaicz Zoltán fogalmazott: ennek érdekében egy 18 pontból álló klímastratégiát is kidolgoztak.

Az elkövetkezendő 10 évre, egészen 2030-ig meghatároztuk és megneveztük, hogy melyek azok a fontos lépések, amelyeket szeretnénk megtenni annak érdekében, hogy eredményes legyen ez a klímaváltozás elleni küzdelem. Ennek jegyében csatlakoztunk az Under2 koalícióhoz, valamint 2050-re 80%-al csökkenteni szeretnénk az üvegházhatást okozó CO-2 kibocsátásunkat. Erre is vállalást tettünk. 

- tájékoztatta a nyitórendezvény résztvevőit a polgármester.

Vigh László országgyűlési képviselő az új technológiákról és a járműipari tesztpálya jelentőségéről beszélt. Míg Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár azt hangsúlyozta, hogy minden területen fontos az energiahatékonyság. A GreenTech nyitórendezvényén részt vett Lantos Csaba energiaügyi miniszter is, aki előadásában arra hívta fel a figyelmet, hogy a gáztárolókba tudunk nagymennyiségű energiát tárolni, de további fejlesztésekre van szükség.

Összességében a hálózati és tárolói fejlesztésekre az elkövetkező időszakban közel 300 milliárd forintot fogunk fordítani, de az időjárásfüggő megújulók mellett más megújulók hasznosítását is érdemesnek tartom megemlíteni. Egyike ezeknek a geotermia, ebbe Magyarországnak már van tradíciója, van mire építkezni, 2030-ra az a tervünk, hogy akár 1 milliárd köbméter gázt is kiváltsunk geotermikus energiatermeléssel.

- hangsúlyozta az energiaügyi miniszter.  

A GreenTechre idén több mint 70 kiállító érkezett. Ők többek között pályaorientációs céllal mutatják meg tevékenységüket. A helyi Pylon-94 Kft. is.

A korábbi évekhez képest bővebb tartalommal és kínálattal készülnek a szervezők.

Energia, közlekedés, elektromobilitás, körforgásos gazdaság logisztika, és sok más egyéb érdekes témában tartunk előadásokat és rengeteg kiállítónk van. 70 kiállító várja az érdeklődőket. Emellett elektromos járművek, robogók, rollerek és az iparághoz kapcsolódó különböző innovációs bemutatók.

A díjmentes programon 20 ország képviselteti magát. A legnagyobb zöldszakmai esemény kiemelt témája pedig az energia. A GreenTech érdekes szakmai előadásokkal és kiállításokkal pénteken 9 órától folytatódik.

Fotók: Zalaegerszegi Televízió

 

CbOYGuqb8zc
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek