2023.05.28., vasárnap - Emil, Csanád napja
facebook
Keresés
Az ámokfutó férfi letartóztatását kéri a zalaegerszegi ügyészség - Frissítve

Az ámokfutó férfi letartóztatását kéri a zalaegerszegi ügyészség - Frissítve

2023. május 26., 10:40
A Zalaegerszegi Járási Ügyészség járművezetéstől eltiltás hatálya alatti vezetés bűntette miatt indítványozta pénteken, annak a 44 éves, Zalaegerszeghez közeli kistelepülésen élő, jogosítvánnyal nem rendelkező férfinek a letartóztatását, akit idén februárban többszörös visszaesőként már jogerősen elítéltek ugyanezen bűncselekmény miatt.

A Zala Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi korábbi elítélése dacára, 2003. április 16-án 12.15 óra körüli időben, ismét vezetői engedély nélkül és eltiltás hatálya alatt közlekedett személygépkocsival a Babosdöbréte és Teskánd közötti útszakaszon. A közelben tartózkodó rendőrök felismerték a férfit és mivel tudtak az előéletéről, megkülönböztető fény- és hangjelzést használva utána indultak, hogy megállítsák, és intézkedés alá vonják.

A férfi a rendőri jelzésnek nem tett eleget, személygépkocsijával, nagy sebességgel hajtott tovább. Elért Böde településre, amin áthajtott, majd egy földút szélén lévő akadályban az autója elakadt. Ekkor kiugrott a gépkocsiból és a közeli erdőbe menekült.

Miután a férfit fenti eset miatt gyanúsítottként hallgatták ki, pár nappal később, 2003. április 25-én a délutáni órákban Zalaegerszegen ismét volán mögé ült, de ezúttal is felfigyeltek rá a rendőrök és követni kezdték a városban. A férfi a Hock János utca és a Malom utca kereszteződésében lévő közlekedési lámpa tilos jelzés ellenére sem állt meg, hanem balra, Teskánd irányába kanyarodott a rendőrök megkülönböztető jelzését mindvégig figyelmen kívül hagyva. Teskánd felé haladva a rendőrök a gyanúsítottat szem elől tévesztették, így megállítására, már nem volt lehetőségük.

A korábban történtek és az eltiltások ellenére a férfi 2023. március 9-én 23.00 körüli időben ismét autóval közlekedett Teskánd környékén, azonban a rendőrök ezúttal is észrevették, és megkülönböztető jelzést használva próbálták megállítani. A gyanúsított a rendőri jelzést ezúttal is figyelmen kívül hagyva, a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel tovább haladt és Teskándon át, Hottóra ért, ahol a temetőnél jobbra található földes útra hajtott. Az őt folyamatosan üldöző rendőrök kezdetben folytatták a követését, majd az útviszonyok miatt a férfit szem elől tévesztették.

A fentieket követően a férfi 2023. május 25-én Hottón, a többszöri járművezetéstől eltiltás ellenére ismét közlekedett segédmotor-kerékpárjával, amikor a rendőrjárőr ellenőrzés alá vonta.

A többrendbeli járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntettével gyanúsított, többszörös visszaeső férfi letartóztatását a bűnismétlés veszélyére tekintettel indítványozta az ügyészség - áll a közleményben. 

Vándor Virág, a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivőjének pénteki tájékoztatása szerint az ügyészség indítványára a bűnismétlés veszélye miatt harminc napra rendelte el a bíróság a férfi letartóztatását. A döntés ellen a gyanúsított és a védője is fellebbezett, kérve a szabadlábra helyezést vagy enyhébb kényszerintézkedést.

Fotó: illusztráció/Freepik