2024.06.20., csütörtök - Rafael napja
facebook
Keresés
Állatok világnapja - Kutyás bemutatók és interaktív órák a Báthoryban

Állatok világnapja - Kutyás bemutatók és interaktív órák a Báthoryban

2023. október 04., 09:35
Rendhagyó órákat tartottak az állatok világnapja alkalmából a Báthory technikumban. A házi kedvencek, illetve a vadon élő fajok védelmére 1991 óta minden esztendőben október 4-én hívják fel a figyelmet.

Az intézményben tíz éve szerveznek programokat, amit mindig új elemekkel bővítenek. Idén a felelős állattartás került középpontba.

Három kutyus segített nekünk, hogy az órák interaktívak, érdekesek legyenek. Egy újfundlandi, egy border collie és egy kis lagotto kölyök. Az ő segítségükkel adtunk át a gyerekeknek alapvető ismereteket arról, hogyan válasszanak kutyát, honnan szerezzék be. És ha már van kutyusuk, akkor hogy tartsák úgy, hogy figyeljenek az állatjóléti szempontra, és öröm legyen a kutyatartás.

- mondta el Kis-Kádi Tamásné, az SZC Báthory István Technikum pedagógusa.

A tornapályára Csikasz, az aranysakál is megérkezett gazdájával. Tavaly májusban a Körösvölgyi Állatparkban látta meg a napvilágot. Háromnaposan került az Őrségi Nemzeti Parkba.

Szeretnénk egy kicsit közelebbről, kicsit másként megmutatni az embereknek ezt a fajt, akit legtöbben a negatívumairól, a rémtetteiről ismernek. Feltett szándékunk, hogy felneveljük. Így hozzá tud szokni az emberhez és az emberi közösséghez, és akár a szerepléshez is.  

- emelte ki Gruber Ágnes természetvédelmi őr.  

A szervezők célja, hogy a fiatalok hiteles ismereteket szerezzenek a természetvédelemről, illetve az állatvilágról. Ezek az információk alapot adnak a tájékozódáshoz, amit a gyakorlatban is tudnak kamatoztatni.

Szöveg: Kolozsvári Ilona

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

U_CE2jk8_p8ZMdKo
# Kapcsolódó galériák