
A hosszú élet titkát keresik
A kezdeményezést még tavasszal a Hetednapi Adventista Egyház helyi szervezete hívta életre. A program sikeres lett, így újabb teltházas előadások szervezésébe kezdtek.
Próbálunk szakembereket meghívni és egy kicsit jobban ráfókuszálni az egészségtudatosságra és megtalálni azokat a pontokat, amit haza lehet vinni és amivel otthon el lehet kezdeni fejleszteni, változtatni azokon az életviteli szokásokon, ami korábban nem volt eredményes és ebben próbálunk segítséget nyújtani az előadókkal és a kóstolókkal, így gyakorlati ötleteket is adunk azoknak a vendégeknek, akik eljönnek hozzánk
- összegezte Molnárné Nagy Nóra szervező.
A programra kóstolóval és receptekkel is készültek. A vendégek most a sütőtökös zabszelet és a tökmagos batáta elkészítését ismerhették meg. A táplálkozástudomány legújabb felfedezéseit, Tóth Gábor (BioGabi) mutatta be, aki számtalan hasznos tanáccsal érkezett.
A lényeg az, hogy legyen egyfajta rendszerszemlélet abban, amit csinálunk. Tehát minőség és mennyiség. Nem mindegy mikor, mennyit és mit. Az egészséges reggelizésről érdemes szólni, a soványabb vacsorázásról, az étkezések közötti 4-5 órás pihenőidőről. A pihentető alvás feltétele, hogy nem eszünk késő este. Az alapanyagok megválasztásánál a zsíros, fehérjedús, magyaros, fűszeres, csípős, forró ételek egyáltalán nem egészségesek az idegrendszernek
- fejtette ki Tóth Gábor okleveles élelmiszeripari mérnök.
A résztvevők megtudhatták, hogy az agy és az idegrendszer megfelelő életmóddal támogatható, így a hosszú és egészséges időskor is elérhető. A rendezvény november 4-én folytatódik. A téma az inzulinrezisztencia, a cukorbetegség és az elhízás lesz.
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg
 
					 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	