
85 csapat főzte a vadat Zalaegerszeg belvárosában
Két bográcsban készítették a vadpörköltet a zalai vállalkozókat összefogó szervezet tagjai, akik első alkalommal kapcsolódtak be Zalaegerszeg legnagyobb gasztronómiai rendezvényébe.
Alapvetően érdekvédelemmel és vállalkozásfejlesztéssel foglalkozunk, de mindemellett nagyon fontosnak tartjuk a társadalmi felelősségvállalást, a közösségépítést. És ez az egész rendezvény azt gondolom, hogy a közösségépítésről szól. Ezért idén úgy döntöttünk, hogy a női szekcióval együtt szerepelni fogunk, főzni fogunk egy jó vadpörköltet
- nyilatkozta a Zalaegerszegi Médiacentrumnak Balogh Ádám, a VOSZ zalai elnöke.
A zalai nimródok minden évben kiveszik a részüket a főzésből. Ezúttal fél óra alatt kiürült a kondérjuk.
Huszonnyolc kiló húst főztünk meg, négy kiló hagymával, kétszer 7 dl szárított vargányával, meg paprika, paradicsom hozzá és 70 dkg füstölt szalonna alá. Ez egy állandó recept, hogy szalonna, hagyma, úgy megy bele a hús
- árulta el Molnár István, a Zalai Nimród Vadásztársaság tiszteletbeli tagja.
A helyi cégek, intézmények és baráti társaságok mellett Zalaegerszeg testvérvárosi delegációi is fakanalat ragadtak. Együtt főztek az itt lakók egészségéért és az állatok védelméért.
Zalaegerszeg a segítség, az összefogás és a jótékonyság városa. Az elmúlt esztendőkben folyamatosan figyeltünk arra, hogy - akár városi, akár városrészi rendezvényeken - legyenek olyan jótékonysági események, amelyek az emberek lelkét és szívét is megmozgatják. És ebbe a sorba jól illeszkedik be a Vadpörkölt és Borfesztivál, és ezen belül az a jótékonysági vadfőzés, amelyet minden esztendőben megszervezünk. Idén egyébként rekordot döntöttünk, hiszen 85 főzőcsapat vesz részt ezen az eseményen
- ismertette Balaicz Zoltán polgármester.
Aki gondolta, versenybe is szállhatott elkészített vadételével. A fogásokat háromtagú szakmai zsűri értékelte.
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg