2024.06.24., hétfő - Iván napja
facebook
Keresés
Újabb jó hírt kaptak a nyugdíjasok: három hét múlva megint pénz érkezik

Újabb jó hírt kaptak a nyugdíjasok: három hét múlva megint pénz érkezik

2023. november 12., 14:18

Ahogy a korábbi években, 2023-ban is előbb érkezik a nyugdíj decemberben a megszokottnál.

A nyugdíjutalás időpontja decemberben 4-e lesz, ez a hivatalos nyugdíj-folyósítási dátum. A nyugdíjakat és egyéb nyugdíjszerű ellátásokat a Magyar Államkincstár utalja, a posta pedig az egyéni kifizetési naptárak szerint kézbesíti a járandóságokat. A 2023. novemberi nyugdíjemelést követően decemberben már emelt nyugdíjösszeg érkezik majd az időseknek – írja a Pénzcentrum nyomán az Infostart. 

A nyugdíjak és a nyugdíjakkal azonos módon utalandó ellátások folyósítása a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóság feladata. Az ellátások folyósítása mindig a tárgyhónapban történik. Az ellátásokat havonta, forintban utalják.

A decemberi nyugdíjat a megszokottnák korábban, már 4-én utalják. A legkorábban adott hónap 10. napján érkezhet a nyugdíj, az egyedüli kivétel a december. Így lehetséges, hogy a novemberi és a december nyugdíj utalása között mindössze bő három hét telik is. Ez azonban azt is jelenti, hogy a decemberi nyugdíjtól a januári kifizetésig, mely 2024-ben január 12-én, pénteken várható, csaknem hat hét telik el.

Novemberben 3,1 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak az októberi nyugdíjhoz képest, decemberben is erre az emelt összegre lehet számítani. Januárban ismét emelni fogjuk a nyugdíjakat, újabb hat százalékkal, februárban pedig a 13. havi ellátásra is számíthatnak a nyugdíjasok.

Fotó: illusztráció/MTI/Bruzák Noémi