2024.05.21., kedd - Konstantin napja
facebook
Keresés
Önkormányzati választás – A Tiéd a Város önálló szervezetként indulna

Önkormányzati választás – A Tiéd a Város önálló szervezetként indulna

2024. április 17., 10:40

Önálló szervezetként indulna a Tiéd a Város Egyesület a júniusi voksoláson. Szándékukat az Önkormányzati választások 2024. címmel tartott sajtótájékoztatón jelentették be az Ady úti közösségi házban.

A lokálpatrióta szervezetet 2019-ben civilek, illetve ellenzéki pártok képviselői alapították. Idén a Jobbik, az LMP és az MSZP helyi szervezete támogatja a jelölteket.

Az ellenzéki pártok nem indítanak önállóan jelöltet. Az egyesületen keresztül próbálják az érdekérvényesítésüket megvalósítani. Valójában a civil szervezetnek dolga lenne az önkormányzati választásokra való mozgósítás

- fejtette ki Hartmann Miklós, a Tiéd a Város Egyesület alapítója.

Az egyesület a város múltjával és hagyományaival kapcsolatban konzervatív értékeket képvisel. Kiemelt figyelmet fordítanak a gyermekvédelemre, az idősek szociális problémáira, valamint segítik a zöld programot.

Öt ellenzéki párt és párton kívüli civilek, magánszemélyek alapították meg az egyesületet. Fő célunk, hogy  lokálpatrióta egyesületként  lehetőséget adjunk mindazoknak, akik bele kívánnak szólni a várost érintő ügyekbe, illetve szeretnének véleményt nyilvánítani

- erről már dr. Paksy Zoltán, a  Tiéd a Város Egyesület  elnökségi tagja beszélt.

A három ellenzéki párt és az egyesület tagjai közös polgármester-, illetve valamennyi választókörzetben önkormányzati képviselőjelöltet indítanának. A jelöltek névsorát egy későbbi időpontban teszik közzé.

Szöveg: Kolozsvári Ilona

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

29EjsDWYzWM
# Kapcsolódó galériák