2024.06.14., péntek - Vazul napja
facebook
Keresés
Megtartotta aktuális közgyűlését Zalaegerszeg önkormányzata

Megtartotta aktuális közgyűlését Zalaegerszeg önkormányzata

2024. március 21., 16:02

Az ülésen 27 napirendi pontot tárgyaltak. Módosították egyebek mellett a településképi rendeletet, határoztak a szociális szolgáltatások díjáról, illetve településfejlesztéssel kapcsolatos döntéseket hoztak.

Balaicz Zoltán polgármester bejelentette: a településképi rendeletmódosításnak köszönhetően az önkormányzatnak a jövőben több lehetősége lesz a középületek felújítására, illetve a gondatlan ingatlantulajdonosokkal szembeni fellépésre.

A közgyűlésen szigorítottuk a városképhez kapcsolódó rendeleti kereteket. Mostantól az eddiginél sokkal hatékonyabb eszközrendszerünk lesz arra, hogy határozottabban fellépjünk azokkal a tulajdonosokkal szemben, akik nem gondos gazdái az adott ingatlannak, és akár bírsággal is befolyásoljuk, hogy rendben tartsák az ingatlanjaikat, vagy ha menthetetlen állapotban vannak, akkora akár le is bontsák

- nyilatkozta portálunknak Balaicz Zoltán.

A szociális szolgáltatásokat érintően a legtöbb területen nem kell térítési díjakat emelni.

Azt a döntést hoztuk, hogy inkább emelünk a Gondozási Központ támogatásán – 44 millió forinttal a tavalyi évhez képest –, és így elérjük a közel negyedmilliárd forintos támogatási keretösszeget. Ennek köszönhető, hogy a legtöbb tétel tekintetében a díjak 2024-ben sem emelkednek, ahol pedig némi korrekcióra volt szükség, ott is sikerült ezt 8 és 10% között tartani

- mondta el a polgármester.

Jó hír, hogy jelentősen emelkedett a zalaegerszegi felsőoktatási intézménybe járó, s itt lakó hallgatók önkormányzati ösztöndíja. A városatyák határoztak a Városgazdálkodási Kft. székházának és a Zala Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat épületének felújításáról, valamint arról, hogy a Városi Hangverseny-és Kiállítóterem előtti teret Gábor Miklós színészlegendáról nevezik el. Amint az a Zeginfón elhangzott, hamarosan elkezdődik a teskándi kerékpárút megépítése és a páterdombi közösségi tér kialakítása is. Május 10-én, a Város napján avatják fel a megújult Mérleg teret a visszaépített Mérlegházzal és az egykori végvárat idéző szoborral. Az Európai Uniós forrásokból származó fejlesztésekben az önkormányzat saját cége, a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. lesz a partner.

Szöveg: Soós Aliz
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

RJFMH9N-9xM
# Kapcsolódó galériák