2024.07.25., csütörtök - Kristóf, Jakab napja
facebook
Keresés
Közmű-rekonstrukció kezdődik a Kisfaludy utcában

Közmű-rekonstrukció kezdődik a Kisfaludy utcában

2024. június 28., 13:50

Lezárják július 1-jétől, hétfőtől a Kisfaludy utca Kossuth és Ady utcák közötti szakaszát. A területen a város önkormányzata és az E.on közösen kicseréli a közműveket. A beruházás teljes pályás aszfaltozással várhatóan szeptember közepén zárul.

A Kisfaludy utca alatt húzódó ivóvíz- és szennyvízvezetékek életkora meghaladja az 50 évet. Cseréjüket régóta tervezi az önkormányzat.

A régi, rossz állapotú vezeték helyett korszerű, nagyobb átmérőjű műanyag cső kerül beépítésre 137 folyóméter hosszan. A projekt keretében két darab föld feletti tűzcsap is elhelyezésre kerül. A szennyvízcsatorna az ivóvízvezetékhez hasonlóan az 1970-es évek elején épült. A diagnosztikai vizsgálatok kimutatták, hogy egyes szakaszokon kontrás a csatorna, illetve visszaduzzasztások tapasztalhatók az aknák környezetében. 139 méter hosszan új szennyvízcsatorna készül

-    tájékoztatta a sajtó munkatársait Szak Tibor, a polgármesteri hivatal út- és közműépítési csoportvezetője.

A közmű-rekonstrukciót útépítési munkák követik. 150 méter hosszan teljes szélességben megújul a burkolat a Kisfaludy utcában, ahol a csapadékcsatornát is kicserélik. A bank előtti parkolóhelyeket pedig térkővel látják el.   

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata két évvel ezelőtt fogadta el azt a beruházási stratégiai tervet, hogy a közvetlen belvároshoz kapcsolódó utakat, az Ady utca és a Kisfaludy utca által határolt területet teljes egészében megújítja. Ennek a projektnek az első üteme tavaly elkészült, hiszen a Rákóczi úttól egészen a Kisfaludy útig az Ady utcát teljes egészében meg tudtuk újítani. Erre a projektre ráfűzve szeretnénk a Kisfaludy utcát is megújítani az idei évben, és az E.on-nal közös beruházás keretében a Kossuth Lajos utca és az Ady utca közötti első szakaszon július 1-jétől indulnak a kivitelezési munkák, majd az Ady utcától a Mártírok útjáig terjedő szakaszon pedig július 22-étől az E.on gázrekonstrukcióját hajtja majd végre beruházás keretében

-    ismertette Bali Zoltán alpolgármester.

A Kossuth és az Ady utca között teljes útzár mellett zajlanak majd a munkálatok. Az OTP mögötti parkolót - a Petőfi utca felőli megközelítéssel - továbbra is használhatják az autósok. Ugyancsak nyitva lesz a bankkal szemközti nagyparkoló, ahová a Zsinagóga irányából biztosítják a behajtást.

Szöveg: Frauenhoffer Márta
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

7XExBA-M-I0
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek