2024.06.20., csütörtök - Rafael napja
facebook
Keresés
Fórumot rendezett a VOSZ

Fórumot rendezett a VOSZ

2024. március 21., 13:22

Vállalkozói fórumra hívta tagjait a VOSZ Zala Vármegyei Szervezete. A gyűlésen beszámoltak az elmúlt évben végzett munkáról és megvitatták az aktuális gazdaságpolitika kérdéseket. A résztvevőket az önkormányzat nevében Bali Zoltán alpolgármester köszöntötte.

Egy város akkor lehet erős, ha a közigazgatási területén működő vállalkozások fejlődni tudnak. Ehhez viszont együttműködésre van szükség. A zalaegerszegi városvezetők ennek érdekében tíz éve rendszeres megbeszélést folytatnak a helyi vállalkozókkal.

Nemcsak az fontos számukra, hogy megismerjük az ő elképzeléseiket, fejlesztési lehetőségeiket, vagy éppen hogy Zalaegerszegen milyen befektetéseket szeretnének megvalósítani, hanem ők is megismerjék a városnak az elképzeléseit, és egyfajta kölcsönös együttműködés alakuljon ki. Egymásra vagyunk utalva, hiszen, ha a gazdaság erős, akkor Zalaegerszeg is erős, és hogy ha Zalaegerszeg erős, akkor a helyi gazdaság is fejlődni tud

- mondta el Bali Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere.

A csaknem 400 tagot számláló zalai szervezet lehetőséget ad a vállalkozóknak arra, hogy megosszák egymással tudásukat, illetve ötletekkel és javaslatokkal segítsék egymást.   

A legnagyobb kihívása most a vállalkozásoknak - iparágtól függetlenül, hogy miként tudnak válaszokat adni a kihívásokra. Hiszen közben a béreket emelni kell, a költségek növekedtek, növekednek, erre meg kell teremteni a fedezetet. Nincs más megoldás, minthogy a versenyképességet a hatékonyságnak, a termelékenységnek a növelése irányában kell lépéseket tenni, hogy ezek a vállalkozások hosszútávon is, ebben a nehéz időszakot túlélve is fenn tudjanak maradni.

- fejtette ki Balogh Ádám, a VOSZ Zala Vármegyei Szervezetének elnöke.  

A vállalkozókat tömörítő országos szervezet konkrét programokat nyújt a cégeknek, amire a nehéz gazdasági helyzetben még nagyobb szükség van. Az elemzések nagy része azt mutatja, hogy a következő időszakban enyhe növekedésre lehet számítani, de a kockázati tényezőkkel a jövőben is számolni kell.

Vannak még recessziós stagnálásra utaló jelek, és együtt vannak negatív és pozitív tendenciák, de a kiszámíthatatlanság, a tervezhetetlenség, az, hogy egyszerre olyan jelenségek, negatív trendek, konfliktusok vannak jelen a környezetünkben, ami sajnos nem ad megnyugvásra okot, hanem éppen azt bizonyítja, hogy nagyon fontosak a precíz elemzések.

- erről már Eppel János, a VOSZ elnöke beszélt.

Céljuk, hogy minden vármegyében teljeskörű szolgálatással legyenek jelen, ezért két hónapon belül minden térségben megnyitják irodájukat. Az új kirendeltség a hitel-, energiahatékonysági, valamint pénzügyi tanácsadás mellett a napi kapcsolattartásra is lehetőséget ad a helyi gazdasági élet szereplőinek.

Szöveg: Kolozsvári Ilona

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

7gXRdXBK_wg
# Kapcsolódó galériák