2024.06.15., szombat - Jolán, Vid napja
facebook
Keresés
Folytatódik a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium átfogó felújítása

Folytatódik a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium átfogó felújítása

2024. június 07., 16:30

Folytatódik a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium átfogó felújítása. A projektet a város és a körzet elöljárói ma tekintették meg. Az eseményen a jelenlegi fejlesztések ismertetésén túl a ZalaZONE és az intézmény együttműködésének részleteit is bejelentették.

2018 szeptemberében a tető helyrehozásával kezdődött az épületet és a pedagógógiai munkát segítő technológia több, mint 1 milliárd forintos korszerűsítése. Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerület igazgatója emlékeztetett: a második lépés a főépület energetikai rekonstrukciója volt.

Ehhez kapcsolódóan volt több szakmai pályázatunk is, de visszatérve az infrastrukturális fejlesztéshez a mögöttem lévő kisépület beruházását várhatóan hamarosan befejezzük, úgyhogy ez volt a következő ütem.

Noha nem fenntartója az intézménynek, az önkormányzat is kivette részét a projektből. A városvezetés az épített örökség gondozását és rendbetételét ugyanis kiemelt feladatának tartja.

A Kovács Károly Városépítő Programból nyújtunk segítséget és ennek keretében megújul teljesen a kerítés is és megújul a Zrínyi Miklós Gimnázium előtti belső kis tér is, így válik teljessé ez a beruházás, de természetesen mindig vannak még olyan plusz feladatok, amiket el kell végezni

- mondta portálunknak Balaicz Zoltán polgármester.

Ez is egy olyan emblematikus épület a városban, melynek felújítása nagyon fontos volt, de nem akarunk itt megállni. Fontos, hogy továbbra is olyan épületeket újítsunk meg, ami emblematikus a városban. Ilyen a Hemo épülete. Bízom benne, hogy még ebben az évben annak a felújítása is megkezdődik.

- tájékoztatott Böjte Sándor önkormányzati képviselő.

Alma Materének korszerűsítését megtekintette Palkovics László volt miniszter is, aki az intézményt a ZalaZONE támogatásáról biztosította.

Jelezte az iskola és polgármester úr is, hogy itt még némi pénzre szükség van, hogy ne legyenek befejezetlen ügyek részben az infrastruktúra, illetve a gyenge áram infrastruktúra felújítására. Én itt ígéretet tettem, hogy a tesztpálya ebben az évben meg fogja támogatni ezt a nagyjából 50 millió forint értékű beruházást, hogy akkor legyen ez is befejezve.

Az ügyvezető igazgató hozzátette: a pályázatokon elnyert diáklaborok létrehozásában a tesztpálya ugyancsak fontos szerepet vállal.

Szöveg: Nagy Jenő

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

jTl4vFq0KxM
# Kapcsolódó galériák