2024.07.25., csütörtök - Kristóf, Jakab napja
facebook
Keresés
Energetikai korszerűsítés – felújítások a Kamarák Házában

Energetikai korszerűsítés – felújítások a Kamarák Házában

2024. július 04., 10:08

Megújult a belváros egyik régi épülete, a Kosztolányi utca - Petőfi utca sarkán álló Kamarák Háza. A tavaly kora ősszel megkezdett munkálatok nagyobb részével már végeztek. A következő hónapokban a külső arculatváltás a belső terekben folytatódik.

A kamarai szervezet a kilencvenes évek végén költözött az épületbe, amit az akkori igényeknek megfelelően alakítottak ki. A vendéglátóhelyet, irodákat, előadótermeket magában foglaló ingatlan modernizálása az elmúlt években egyre sürgetőbbé vált. A beruházásról az elnökség tavaly hozott döntést.

A környezetünkben és a világgazdaságban kialakult energiaválság arra sarkallt bennünket, hogy korszerű energetikai megoldásokkal és olyan energiafelhasználásokkal működjön az épület, ami energiatakarékos és megfelel a kor igényeinek

- mondta portálunknak Kovács Dezső, a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Az első ütemben a külső hőszigetelésre, a nyílászárók cseréjére, az épületgépészet felújítására, a napelemrendszer kialakítására, valamint a vízszigetelésre került sor. Ezekre a munkálatokra 221 millió Ft-ot költöttek.

Emellett gondot fordítottunk arra is, hogy az épület külső környezete, az udvar, a kerítése is megújításra kerüljön, ez mintegy hétmillió nyolcszázezer forintból kerül megvalósításra, és hogy ha már kívülről ilyen szép, korszerű az épület, akkor belül is igyekszünk az idelátogató vállalkozóknak, vállalkozás vezetőknek és az itt irodát, helyiségeket bérlő vállalkozásoknak olyan, megfelelő környezetet teremteni, ami korszerű, és az igényeknek elvárásoknak megfelel. 

Az épület energetikai rekonstrukciója áprilisban befejeződött. Június végéig megtörtént az udvar, a kerítés felújítása, valamint a tető tisztítása. A belső terek rendbetételével a tervek szerint november végéig végeznek.

Szöveg: Nagy Jenő

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

V-r-4rIQedo
# Kapcsolódó galériák