2024.07.25., csütörtök - Kristóf, Jakab napja
facebook
Keresés
Elkészült a járda a Göcseji út 57-63. szám alatti társasházaknál

Elkészült a járda a Göcseji út 57-63. szám alatti társasházaknál

2024. július 08., 12:00

A beruházás, amely két településrészt is érint, az arányos városfejlesztés jegyében történt. Az önkormányzati forrásból megvalósított projekt részleteiről Szilasi Gábor és Bognár Ákos tájékoztatott.

Az itt lakók többször is panaszkodtak a szakaszra, amely több ponton megsüllyedt, repedezett és egyenetlen volt. A balesetveszélyes felületet ezért 140 méter hosszan rendbe tették, lecserélték a szegélyeket és 4 cm vastag aszfaltburkolattal látták el. A kivitelező a munkálatok után a talajfeltöltésre és a füvesítésre is ügyelt.

Nagyon rossz állapotban volt ez a járda, hiszen a gyökérbenövéseknél és közműbekötéseknél már megromlott az állapota. Időszerű volt, lakossági megkeresésre újítottuk fel a járdát. Egymástól függetlenül kerestek meg, hogy rossz állapotban van a járda és újítsuk fel. Teljes mértékben önkormányzati forrásból, az arányos városfejlesztésből tudott megvalósulni ez a fejlesztés

- mondta portálunknak Szilasi Gábor önkormányzati képviselő.

A járdaépítés a környéken élő nyugdíjasok szempontjából kulcsfontosságú, mert a jövőben a környező boltokat és buszmegállókat biztonságosabban érhetik el. Ezeken az építkezéseken a csapadékvízelvezetés fejlesztése elkerülhetetlen.

A későbbiekben ne kelljen ezeket a burkolatokat megbontani. Itt, jelen esetben csak csapadékvízcsatorna található ez alatt a projekt alatt, de látjuk, hogy mennyi eső hullik le. Próbálunk erre reagálni és minden ilyen projektnél bővítjük lehetőségeinkhez mérten a csatorna és lefolyók befogadóképességét. Ez ennél a projektnél is megvalósult

- részletezte Bognár Ákos önkormányzati képviselő.

A landorhegyi és kertvárosi városrészben mindennaposak az ehhez hasonló beruházások. A politikusok remélik, hogy a környéket érintő fejlesztéseket a későbbiekben a hátralevő szakasz felújításával folytathatják.

Szöveg: Nagy Jenő

Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

822F2Xj4cNM
# Kapcsolódó galériák