2024.02.22., csütörtök - Gerzson napja
facebook
Keresés
Bemutatták a TOP 100  Zala Vármegye gazdasága 2023 című kiadványt

Bemutatták a TOP 100 Zala Vármegye gazdasága 2023 című kiadványt

2023. december 08., 17:50

Bemutatták a "TOP 100 Zala Vármegye gazdasága 2023" című kiadványt, amely a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, a NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága, valamint a Zalai Hírlap együttműködésében, 11. alkalommal jelent meg.

Az évről évre megjelenő összeállítás valós gazdasági adatokat tartalmaz. Az olvasó reális képet kap a benne szereplő cégek árbevételéről, dolgozói létszámáról, valamint az egyes ágazatokra jellemző folyamatokról.

Ez a 100 legnagyobb zalai vállalat bemutatása és az ő teljesítményeinek az értékelése. Azért rendkívül fontos, mert ma már hivatkozási alap előadásokban, illetve a gazdaság legnagyobb szereplői, a legnagyobb 100 vállalat, zalai vállalat találkozásának pontja, természetesen a kamarával a fókuszban, és bemutatkozásra, ismerkedésre, tapasztalatcserére, találkozásra ad fórumot és lehetőséget a vállalkozásoknak

- tájékoztatta portálunkat Kovács Dezső, a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A program előadója volt Czunyiné Bertalan Judit. Az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna kormánybiztosa bemutatta Zala gazdasági, demográfiai adottságait, valamint a kitörési irányokat. A fejlődési lehetőségek fontos feltételeként - többek között - az itteni vállalkozások versenyképességének növelését emelte ki. A rendezvény az adóhatóság elemzéseinek ismertetésével folytatódott. A 2022-es év második felének kedvezőtlen folyamatai nem jelentek meg a társasági adóbevallásokban.
A gazdasági társaságok az inflációt tudták érvényesíteni az árbevételükben, hiszen mintegy 30%-kal meghaladta az árbevétel-tömeg az előző évit, és talán még nagyobb erény, hogy közel 40%-kal emelkedett a nyereségesség. Főleg igaz ez a TOP 100, tehát a legnagyobb árbevételű cégek körében, a feldolgozóipar dominánsan jelen van változatlanul a megyében, egy picit hanyatlott a kereskedelem, illetve már az építőipari recesszió is érezteti a hatását, a 2022- évi adatokban

- részletezte dr. Kaszás Anita, a NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója.

Az elemzések mellett fiatal vállalkozásokat, innovátorokat, érdekességeket is bemutató kiadványhoz a kamara ügyfélszolgálati irodáiban térítésmentesen lehet hozzájutni. 

Szöveg: Nagy Jenő
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

6k61_mfD918
# Kapcsolódó galériák