2024.06.20., csütörtök - Rafael napja
facebook
Keresés
Autóipari beszállítói gyár épül Zalaegerszegen

Autóipari beszállítói gyár épül Zalaegerszegen

2024. május 29., 17:14

35 milliárd forintos beruházással új beszállítói gyárat épít Zalaegerszegen a Flex. A 10 ezer négyzetméteres üzemben a magyarországi autógyárak nagyfeszültségű elektromos és hibrid járműalkatrészeinek gyártását végzik majd.

A projekt megvalósulását 7,8 milliárd forint állami támogatással segíti a kormány. A részleteket Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Paul Baldassari, a FLEX elnöke, Péter Ágota, a FLEX alelnöke, Balaicz Zoltán polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő jelentette be Budapesten.

Az automatizált csúcstechnológiával felszerelt új csarnok építése még a nyáron elkezdődik a ZalaZONE Járműipari Tesztpálya és a Rheinmetall szomszédságában. A befejezést 2025 első negyedévére tervezik. A fejlesztés 210 új munkahelyet teremt Zalaegerszegen, melyből 20 magasan kvalifikált lesz, és a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódik.

Balaicz Zoltán tájékoztatása szerint Zalaegerszegen 2014 és 2023 között közel 5 ezer új munkahely jött létre, manapság már a munkaerőhiány jelent komoly kihívást a vállalatok számára. A zalai vármegyeszékhelyen 2014-ben 7,5 százalékos volt a munkanélküliségi ráta, ez 2023-ra 2,5 százalékra csökkent, ezzel párhuzamosan a helyi iparűzésiadó-bevétel 3,2 milliárdról 7,5 milliárd forintra nőtt. Olyan gazdasági ökoszisztéma alakult ki Zalaegerszegen, ahol jelen van és összekapcsolódik a termelés, a kutatás-fejlesztés, az innováció, a szakképzés, az egyetemi oktatás, valamint a különféle szolgáltatások.

Szöveg: Frauenhoffer Márta
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

_T34JK7NWRY
# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek