2023.12.09., szombat - Natália napja
facebook
Keresés
Alakul a december 24-ei boltzár

Alakul a december 24-ei boltzár

2023. november 12., 12:04

További áruházláncokkal egyeztet a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete a karácsonyi boltzárról, miután kiderült: a Lidl üzletei zárva tartanak december 24-én. A Jobbik önálló indítványban sürgeti, hogy legyen munkaszüneti nap szenteste napja. A vállalkozók szövetsége viszont úgy véli: az adminisztratív szigorítás nem lenne szerencsés eszköz.

Hétvégenként teljesen megtelik a parkoló az egyik kőbányai Lidl-nél, a karácsony előtti napon viszont bizonyos, hogy kongani fog az ürességtől. A diszkontlánc ugyanis mind a 200 üzletét zárva tartja december 24-én - írta cikkében az atv.hu.  

Az ATV Híradó megkereste a Tescót, az Aldit, a Spart és az Auchant is, hogy ők is munkaszüneti nappá nyilvánítják-e december 24-ét, de adásukig egyiküktől sem érkezett válasz.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége a párbeszédet helyesli, egy esetleges adminisztratív szigorítást viszont elutasítana. Úgy vélik, hogy a zárva tartás gyengítené a gazdaságot.

December 24-e pihenőnappá nyilvánítását több párt is a zászlajára tűzte az utóbbi években. Így a Jobbik is, amely hétfőn ötödik alkalommal nyújt be erről képviselői önálló indítványt. Az eddigiek mind elvéreztek a vállalkozásfejlesztési bizottságban.

Fotó: illusztráció/Freepik