2024.06.15., szombat - Jolán, Vid napja
facebook
Keresés
Tűz ütött ki a visegrádi Hotel Silvanusban, a szállodát kiürítették

Tűz ütött ki a visegrádi Hotel Silvanusban, a szállodát kiürítették

2024. március 09., 13:30

Teljes terjedelmében ég a visegrádi Hotel Silvanus felső szintje, a vendégek elhagyták a hotelt - közölte a Pest vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szombat délelőtt, nem sokkal dél előtt már 14 tűzoltóegység dolgozott a tűz megfékezésén.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n tudatta, hogy a tűz miatt teljes szélességében és hosszában lezárták a hotelhez vezető Panoráma utat.

A tűzoltók a legmagasabb riasztási fokozatnak megfelelő erőkkel, több vízsugárral oltanak, és igyekeznek megakadályozni a tűz továbbterjedését - mondta Csámpai Attila. Tájékoztatása szerint a szállodában 200 vendég tartózkodott.

A katasztrófavédelem délben kiadott közleménye szerint a visegrádi szálloda negyedik szintje és tetőszerkezete teljes terjedelmében égett.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett szentendrei, esztergomi és fővárosi hivatásos, valamint szentendrei, szigetmonostori, visegrádi és leányfalui önkéntes tűzoltók vonultak ki a tűzesethez. Az egységek tizennégy vízsugárral oltották a lángokat. A munkálatokat fővárosi, váci, gödöllői és budaörsi vízszállítók is segítették.

Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

# Kapcsolódó cikkek