2024.06.24., hétfő - Iván napja
facebook
Keresés
Sikeres volt a vérellátó szolgálat és a Magyar Vöröskereszt felsőoktatási véradókampánya

Sikeres volt a vérellátó szolgálat és a Magyar Vöröskereszt felsőoktatási véradókampánya

2023. május 22., 13:42

Sikeresen zárult az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSz) és a Magyar Vöröskereszt közös kampánya, a Felsőoktatási véradó hetek megszervezésének célja a fiatalok megszólítása, a társadalmi felelősségvállalás fontosságának hangsúlyozása volt.  

A két szervezet az MTI-hez hétfőn eljuttatott közös közleményében azt írta, az egy hónapos kampány alatt több mint harminc felsőoktatási intézményben szerveztek véradást, illetve a vérellátó intézetekben és egyéb véradóeseményeken is adhattak vért a hallgatók.    

A kampány keretében 1436-an adtak vért, közülük 386-an első véradóként. A legtöbben, 214-en, a Szegedi Tudományegyetem képviseletében jelentkeztek véradásra.

A kampányhoz nyereményjáték is kapcsolódott, amelyben a nyár legnagyobb fesztiváljaira nyerhettek a résztvevők jegyeket, bérleteket.    

Hozzátették: az akció egyben az egész évben zajló felsőoktatási véradóverseny egyik kiemelt programja is volt. A véradóverseny továbbra is folytatódik, év végéig támogathatják a hallgatók véradásukkal intézményeiket.  

Fotó: illusztráció/Pexels