2024.07.25., csütörtök - Kristóf, Jakab napja
facebook
Keresés
Kannabiszos gumicukor okozott tömeges megbetegedést

Kannabiszos gumicukor okozott tömeges megbetegedést

2024. július 01., 18:45

A külföldi turisták egy Váci utcai CBD shopban jutottak hozzá a szerhez. A kannabiszos gumicukor súlyos tüneteket okozott, fogyasztása rendkívül káros az egészségre.

Az elmúlt napokban összesen 31 külföldi állampolgárt vittek be egy budapesti toxikológiára, miután egy THCJD nevű anyagot tartalmazó édességet, kannabisztartalmú gumicukrot fogyasztottak, amit egy fővárosi üzletben vásároltak – adta hírül a Blikk nyomán a vg.hu.

Habár a kábítószer forgalmazása és árusítása Magyarországon bűncselekménynek számít, a szerencsétlenül járt külföldieknek mégis sikerült egy hivatalos üzletben hozzájutniuk. A betegek egy belvárosi, Váci utcai kendershopban vásárolták gumicukrot, egy zacskóért 15 ezer forintot fizettek. Egy csomagban öt darab gumicukor van, és a terméken fel van tüntetve az is, hogy egy THCJD nevű anyagot tartalmaz. Ez egy pszichoaktív kannabinoid, amely hasonló szerkezetű, mint a THC, azonban a hatások valószínűleg intenzívebbek és tovább tartanak.

A fogyasztók azonban messze nem a kívánt hatást érték el vele. Sőt. A Blikket egy név nélkül nyilatkozó hozzátartozó kereste meg, aki arról számolt be, hogy a betegek szörnyű állapotban, gyakorlatilag magatehetetlenül, félig kómában fekve kerültek a toxikológiára, és napokig ebben az állapotban maradtak. 

A lap az ügyben megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is, akik azt közölték, hogy szenvedélykeltés vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást, mert az elmúlt napokban többen – köztük fiatalkorúak – kerültek kórházba, miután egy belvárosi CBD-shopban vásárolt gumicukor fogyasztását követően rosszul lettek. Hozzátették, hogy a nyomozók az üzlet teljes gumicukorkészletét lefoglalták, és szakértői vizsgálatnak vetik alá.

Fotó: illusztráció/Freepik