2024.07.21., vasárnap - Dániel, Daniella napja
facebook
Keresés
Frontok miatt fájhat a fejünk

Frontok miatt fájhat a fejünk

2023. november 13., 08:50

A következő napok időjárását az egymás után érkező frontok alakítják. A folyamatosan érkező frontok miatt sokunknak fájhat a feje, de sok más negatív hatás is érvényesülhet, melyek miatt nehéz hétköznapok várnak ránk.

Az idokep.hu azt írja, hétfőn egy érkező melegfront hatására sok felhő lesz felettünk, időnként több tájegységünkön is kialakulhat kisebb eső. Napközben gyenge, mérsékelt marad a légmozgás, de az esti óráktól kezdve a Dunántúlon egyre többfelé megélénkülhet a délnyugati szél. Hajnalra, reggelre helyenként pára, köd képződhet. Hajnalban -3 és +5, kora délután 6 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden kezdetben többfelé, napközben elszórtan, az esti órákban pedig egy hidegfront miatt megint több tájegységünkön alakulhat ki eső, zápor. Csak kevés helyen süthet ki rövid időszakokra a nap. A délnyugati, nyugati szél többfelé élénk, helyenként erős lesz a front érkezése előtt. Napközben 13-19 fokot mutathatnak a hőmérők a hidegfront előterében.

Szerdán már több tájegységünkön számíthatunk hosszabb napos időszakokra, de ugyanakkor időnként többfelé kialakulhat átmenetileg eső, zápor, és néhol egy-egy zivatar sem kizárt. Az északnyugati szelet sokfelé élénk, erős, egyes tájainkon akár viharos lökések kísérhetik. Kora délutánra 11 és 16 fok közé melegedhet a levegő.

A változékonyságnak nem lesz vége az ezt követő napokban sem, ugyanis csütörtökön melegfronti hatás érvényesülhet, majd pénteken egy újabb hidegfront érkezhet.

Fotó: Illusztráció/Freepik