2024.06.20., csütörtök - Rafael napja
facebook
Keresés
Esős, zivataros napok jönnek

Esős, zivataros napok jönnek

2024. május 20., 08:40

A pünkösdi öntözés folytatódik, aztán heves viharok jöhetnek.

A tavaszi kerti munkákhoz remek időjárás lesz, újra és újra jön öntözés. Aki napsütéses feltöltődésre vágyna még a hosszú hétvégén, abból sem lesz hiány - írja az Időkép.

Pünkösdhétfőn délelőtt kevesebb, délután több öntözés jön. Reggel, délelőtt főként az északi megyékben fordul elő gyengébb intenzitású eső, néhány zápor akár egy-egy villámlással kísérve. Délutánra gomolyosodik az ég felettünk, és egyre többfelé pattanak ki a záporok, zivatarok. Hol derült lesz az ég, hol a tornyosuló, szétterülő gomolyok takarják időszakosan a napot. Többfelé érkezik zápor, zivatar, amikből rövid idő alatt akár 15-25 mm-nél több eshet. Apró szemű, és egy-két centis jégeső és viharos széllökés kísérheti a zivatarokat főként a déli országrészben. 

Kedden a nap első felében hosszabb napos időszakok lesznek elszórt záporokkal, zivatarokkal, majd délután délnyugat felől heves viharok érik el az országot.

Összerendeződve, nagyobb területet érintve vonulhatnak át a Dunántúlon, később elérve a középső és északi tájakat. Nyomukban sűrű villámlásra, jelentős csapadékra, jégre és viharos szélre kell készülni. A kora nyárias meleg marad, kedden már elérjük a 30 fokot, de a viharokat követően jelentősen lehűlhet a levegő.

Szerdán újfent több helyen szakítják meg záporok, zivatarok a napos időszakokat. A délnyugati szél élénk, nyugaton helyenként erős lesz, a maximumok továbbra is a kellemes kora nyári tartományban alakulnak.

Fotó: Illusztráció/Freepik

# Kapcsolódó cikkek