2024.05.17., péntek - Paszkál napja
facebook
Keresés
ZTE-Újpest: pirotechnikai eszköz használata miatt kell felelnie egy drukkernek

ZTE-Újpest: pirotechnikai eszköz használata miatt kell felelnie egy drukkernek

2023. december 13., 11:01
A 19 éves budapesti fiatalember az Újpest FC labdarúgócsapatának szurkolójaként érkezett Zalaegerszegre a 2022. november 5-én rendezett bajnoki labdarúgó-mérkőzésre.

A Zalaegerszeg, Október 6. tér 16. szám alatti ZTE Arénában 19 óra 30 perctől kezdődött a ZTE FC-Újpest FC NB I-es labdarúgó-mérkőzés, melyen a férfi a vendégszurkolói szektor első sorában foglalt helyet.

A Zala Vármegyei Főügyészség közlése szerint a mérkőzés vége felé a férfi felállt és a vendégszurkolói szektor harmadik sorába ment, majd onnan egy meggyújtott pirotechnikai eszközt dobott a nézőktől elzárt játéktér területére. Cselekményét észlelve a biztonsági szolgálat dolgozói kivezették a vendégszektorból, majd vele szemben rendőri intézkedésre került sor.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a rendbontás vétségét elkövető férfi személyi körülményeire és a törvényi feltételek meglétére figyelemmel, lehetőséget látott az elkövetővel szemben a vádemelés elhalasztását jelentő feltételes ügyészi felfüggesztés alkalmazására. Mivel megalapozottan feltehető volt, hogy a feltételes ügyészi felfüggesztés alkalmazásától a rendbontás vétségét elkövető férfi magatartásának jövőbeni kedvező változása várható, a vele szemben indult eljárás egy évre felfüggesztésre került. Amennyiben a feltételes ügyészi felfüggesztés tartama alatt elkövetett szándékos bűncselekmény miatt a feltételes ügyészi felfüggesztés tartama alatt gyanúsítottként hallgatják ki, az eljárás folytatását kell elrendelni vele szemben.

Fotó: illusztráció/ztefc.hu