2024.04.29., hétfő - Péter napja
facebook
Keresés
Zete Fieszta: Újabb topligás csapatot győzött le a ZTE FC

Zete Fieszta: Újabb topligás csapatot győzött le a ZTE FC

2023. július 16., 10:25
A sorban a hatodik Zete Fiesztára már délelőtt 10 órától várták a szurkolókat.

A rendezvény fő programja 15 óra után a ZTE Aréna gyepszőnyegén folytatódott, melynek csúcspontja a Bundesliga élcsapatának számító, BL indulást kiharcoló Union Berlin elleni mérkőzés volt. A ZTE FC az elmúlt évhez hasonlóan idén sem adta alá és 3-2-re legyőzte német ellenfelét. 

ZTE FC- 1. FC Union Berlin 3-2 (2-1)
Zalaegerszeg, 3027 néző, Jv: Erdős J.
ZTE FC: Senkó (84’ Gyurján) – Huszti (86’ Tullner), Mocsi, Safronov (80’ Csóka Do.), Gergényi (62’ Bedi) – Szalay (77’ Klausz), Sankovic (62’ Kovács), Szendrei (62’ Soltész), Tajti (62’ Németh), Meshack (69’ Milovanovikj) – Sajbán (69’ Ikoba)
Union Berlin: Busk – Skarke, Jaeckel, Heintz, Knoche (57’ Kemlein), Roussillon (57’ Laidouni) – Thorsby (57’ Aaronson), Kral (46’ Khedira), Pantovic (57’ Trimmel) – Kaufmann (58’ Fofana), Behrens (46’ Siebatcheu)
Gólszerzők: Sajbán 2, Meshack, ill: Kaufmann, Aaronson

A mérkőzés felvezetéseként először a klub az U14-es lány csapatát köszöntötte, akik harmadik helyezettek lettek a bajnokságban, majd az U14-as fiúkat, akik megnyerték a korosztályos bajnokságot. Végül pedig legjobb UP labdarúgókat köszöntötték U7-U19-es korosztályig, akiket a szakmai stáb választott ki a díjazásra. 

A találkozó kezdete előtt a látványos bevonulással mutatta be a klub a 2023/24-es csapatát, mej d következhetett az összecsapás.  

A német csapat kezdte a találkozót, de nem gondolták volna ők sem, hogy fél perc múlva ismét a kezdőkörben állhatnak majd. A középkezdés után röviden passzolták hátra a játékszert, melyre a ZTE friss nyári igazolása Sajbán Máté csapott le és gurított a kimozduló kapus mellett a jobb sarokba (1-0). Mindössze 16 másodperc kellett a ZTE-nek a gólszerzéshez. A vendégek előbb Heincz, majd Kaufmann révén veszélyeztettek. A félidő első felében többet támadott a ZTE és a 28. percben újabb gólnak tapsolhatott a hazai közönség. Szalay vállalkozott 18 méterről lövésre, amit Busk kapus lábbal hárított. A kipattanóra Sajbán érkezett és egy csellel gólhelyzetbe hozta magát és öt méterről a kapuba lőtt (2-0). A félidő hajrájában is veszélyesebben játszott a hazai csapat. A hosszabbításban Kaufmann cselezte magát a tizenhatoson belülre és 10 méterről pontosan lőtte ki a bal sarkot (2-1). 

A fordulás után ismét gyors gólt szerzett a házigazda. A 48. percben egy hazaadást követően a vendégek kapusától Meshack vette el a labdát és gyalogolt vele az üres kapuba (3-1). Mindkét együttes cserékkel próbált frissíteni, ami a németeknek sikerült jobban, hiszen többet 
támadtak, de a ZTE védői jól állták a rohamokat. A 74. percben Ikoba jobb szélről próbálkozott és tornáztatta meg Busk kapust, aki bravúrral védett a rövid saroknál. A 89. percben Aaronson bal sarokra tartó lövése talált utat a kapuba, mely találattal kialakult a 3-2-es végeredmény. 

A ZTE FC tavaly a Milánt verte 3-2 arányban, idén az Union Berlin távozott vesztesen Zalaegerszegről. 

A felkészülés folytatódik, legközelebb július 20-án a Al-Etiffaq ellen játszik edzőmérkőzést a ZTE.

Fotók: Jóna István

# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek