2024.05.16., csütörtök - Mózes, Botond napja
facebook
Keresés
Zalai Dombok Trail- elindult a nevezés a versenyre

Zalai Dombok Trail- elindult a nevezés a versenyre

2023. június 18., 10:00
2023-ban első ízben kerül megrendezésre a Zalai Dombok Trail versenysorozat, mely évente 3 futamból áll.

A Zalaegerszeg környékén levő túraútvonalakat kihasználva minden futamon 3 különböző hosszúságú távot kínál, különböző kategóriákban a szervező Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club.  

A rendezvény védnöke Balaicz Zoltán polgármester

„Célunk az egészséges életmód népszerűsítése; versenyzési, sportolási lehetőség biztosítása amatőr és igazolt sportolók részére Zalaegerszeg környékén; Zalaegerszeg és környékének megismertetése, népszerűsítése.”- mondta az ismertetőben Fehér Ferenc a verseny szervezője, a tájfutó klub elnöke. 


A futamok különböző hosszúságú távjai a Zalaegerszeg környékén nemrég kialakított Horhosok útja, Páfrányok útja és Tölgyek útja túraútvonalak nyomvonalán halad. Az útvonalon telepített jelzőtáblák segítenek, emellett szalagozás segít az eligazodásban.
Az első futamot augusztus 12-én rendezik a Horhosok útján, melyen három távon versenyezhetnek a résztvevők. A rövid táv 8 km, a közepes táv 13,9 km, míg a hosszú táv 23,1km hosszúságú lesz. A szervezők minden futam rajtja előtt lehetőséget biztosítunk a legkisebbeknek is a versenyzésre, futásra. Ezek távja körülbelül 800-1000 méter lesz.
A nevezés elindult, amely kizárólag az e-nevezés.hu rendszerén keresztül lehetséges.


Kép: Zalaegerszegi Tájfutó Club 

 

 

# Kapcsolódó cikkek