2024.04.29., hétfő - Péter napja
facebook
Keresés
Zalaegerszegi vívók is bemutatkoztak a tőrözők világbajnokságán

Zalaegerszegi vívók is bemutatkoztak a tőrözők világbajnokságán

2024. április 14., 09:37
Idén Rijádban rendezik a kadet és junior tőrözők világbajnokságát. A világversenyen hatalmas létszámú, összesen 1728 ifjú sportoló lép pástra. A verseny a junior férfi tőrözők egyéni versenyével kezdődött, ahol 51 ország 181 vívója kezdte el a csoportküzdelmeket, köztük a ZVE kadet Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes versenyzője, Rubin Mattia.

A csoportot kiegyensúlyozott vívással, 5 győzelemmel és 1 vereséggel zárta, amivel a 21. helyre rangsorolták a 135 továbbjutó versenyző közül.

A legjobb 128-as táblán egy algériai vívót 15-4-re legyőzve jutott be a legjobb 64 közé.

Nem kisebb ellenfél következett a verseny ezen szakaszában, mint a tavalyi kadet világbajnok kínai Guo, akit fantasztikus vívással szintén 15-4-re vert és jutott be így a világ legjobb 32 junior tőrözője közé. Sajnos a francia Anane ebben a körben most még jobbnak bizonyult Mattiánál (15-11), aki így végül a 27. helyen zárta ezt a nagyon erős versenyt.

A verseny után Fekete Gábor, a ZVE vezetőedzője úgy fogalmazott, hogy szomorkodásra nincs ok, még 2 évig van lehetőség ebben a korosztályban előrébb kerülni, és még a csapatverseny is hátravan a vb-n.

A második napon kadet női és férfi tőrözők versenyével folytatódott a világbajnokság Rijádban. 107 indulóval kezdődött a női tőr, itt a még jövőre is kadet korú ZVE-s versenyző, Simon Borbála is képviselte a magyar színeket.

Az első fordulót 3 győzelemmel és 2 vereséggel zárta, ami után azonnal felkerült a 64-es táblára. Sajnos a sok várakozás nem tett jót, egy szoros első harmad után vereséget szenvedett olasz ellenfelétől, így a 44. helyen zárta a világbajnokságot.

Szöveg: Jóna István

Fotók: ZVE

# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek