2024.04.27., szombat - Zita napja
facebook
Keresés
Zalaegerszegi tájfutók a korosztályos magyar válogatottban

Zalaegerszegi tájfutók a korosztályos magyar válogatottban

2024. március 24., 12:44
Hétvégén rendezték meg a tájékozódási futók Tipo Kupáját Pákozd térségében. A verseny egyben kettő ifjúsági korosztály (16 és 18 évesek) válogatója is volt. A jól szereplők az idén Magyarországon rendezendő Közép-európai Ifjúsági Kupa (CEYOC) megmérettetésen indulhatnak válogatott színekben.

A kétnapos versenyen egy középtávú és egy hosszútávú futamot kellett teljesíteni. Az összetett eredmény adta a végső sorrendet. Női 18A kategóriában 4,2 és 5,9 km; férfi 16A kategóriában 3,8 és 6,5 km volt az elméleti táv. A terep enyhén dombos, sok eróziós formával (árkok, völgyek), kisebb nagyobb gránit sziklákkal tarkított volt - tájékoztatta portálunkat Czigány Árpád.

Mint fogalmazott, a megmérettetés után a válogatott szakvezetője kihirdette a keretet, melybe két zalaegerszegi sportoló (mindkettő a Göcsej Környezetvédő, Tájékozódási és Futó Egyesület - GOC részéről) is bekerült. Czigány Emma a 18 éves lányok, Hegedüs Márton a 16 éves fiúk mezőnyében húzhatja fel a piros-fehér-zöld mezt.

Emma nagyon szoros küzdelemben, egy éves, sérülés miatti kihagyás után szerepelt ismét kiválóan. Mártonnak is folyamatosan javult a teljesítménye az utóbbi időszakban. Rövidtávú országos bajnokságokon már szerzett érmet, most bekerült a legjobbak közé terepen is.

A Tipo Kupa zalai érmes helyezései:

Az idősebb korosztályokban Császár Éva (GOC) és Porgányiné Henrich Piroska (Zalaegerszegi Tájékozódási Futó Club - ZTC) 2. helyezést szerzett. Vajda László (ZTC) és Horváth Béla (ZTC) a dobogó 3. fokára léphetett fel.

A 15-18 évesek C kategóriájában Mézes Emese Csenge (GOC) harmadik lett.

Folytatás a Tömegrajtos Csapat és Szenior Ultra Hosszútávú Országos Bajnokságon.

A teljes eredménylista IDE kattintva érhető el.

Fotók: Máthé István

# Kapcsolódó galériák