2024.07.27., szombat - Olga, Liliána napja
facebook
Keresés
Zala vármegyében is átadták a K&H mozdulj! az év tesitanára díjakat

Zala vármegyében is átadták a K&H mozdulj! az év tesitanára díjakat

2024. június 08., 10:10
A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére először választották meg az ország kedvenc testnevelő tanárait.

A gyerekek mozgáshoz fűződő viszonyában óriási szerepe van a testnevelő tanároknak, hiszen a legtöbb fiatal szinte csak a tesiórákon mozog rendszeresen. A tanár így egy életre meg is tudja szerettetni a mozgást, de akár el is távolíthatja a gyerekeket a sporttól. Az MDSZ a szavazással azokat a testnevelőket szeretné kiemelni és elismerni, akik a gyerekekkel megszerettetik a mozgást, képesek elérni, hogy a mindennapos testmozgás beépüljön a diákjaik életébe, továbbá saját egészséges életvitelükkel példát mutatnak a gyerekeknek -olvasható a Magyar Diáksport Szövetség közleményében.

Országszerte 5400 jelölés érkezett 1050 tesitanárra intézményvezetőktől, kollégáktól, szülőktől és gyerekektől egyaránt. A jelölteket az MDSZ három kategóriába sorolta be:

200 fő, vagy az alatti iskolákban tanító testnevelő

200 fő fölötti iskolában tanító testnevelő

30 év alatti, fiatal testnevelő

A szavazás hatalmas érdeklődés mellett zajlott, a jelöltekre összesen majdnem 136 ezer szavazat érkezett!

Zala vármegyében is átadták az elismeréseket:

Az év fiatal tesitanára: Dudora Nikolett, Muraszemenyei Általános Iskola pedagógusa lett.

Az év tesitanára a 200 fő alatti iskolák közötti versenyben Tóth László, Csapi, Térségi Általános Iskola, Szakképző Iskola és Kollégiumának tanára lett.

Az év tesitanára 200 fő fölötti iskolák közötti versenyben Somogyi Zsuzsanna, Zalaegerszegi Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tesitanára kapta az elismerést.

A megtisztelő címen túl a győztesek értékes díjakat is kapnak: a vármegyei nyertesek (20×3 fő) feliratozott pólót, továbbá egyenként 25.000 Ft értékű sportszervásárlási utalványt, az országos nyertesek (3 fő) pedig feliratozott melegítőt, továbbá egyenként 250.000 Ft értékű pihenőutalványt.

Szöveg: Jóna István

Fotó: MDSZ/Facebook