2024.04.29., hétfő - Péter napja
facebook
Keresés
Végig nyitott volt a mérkőzés, a végén mégis a MAFC örülhetett

Végig nyitott volt a mérkőzés, a végén mégis a MAFC örülhetett

2024. április 15., 08:35
Az Amatőr NB I 1-16. helyéért folytatott rájátszásban hétpontos előnnyel várhatta  a visszavágót a ZTE NKK a MAFC ellen.

Az első félidőben még vezettek az egerszegi lányok, a másodikban viszont a pontosabban játszó fővárosiak fordítottak és eldöntötték a továbbjutást.

MAFC - ZTE NKK 81-63 (24-21, 14-21, 21-8, 22-13)

Budapest, 50 néző, Jv: Novák, Fajszi

MAFC: Aradi 30, Szörényi 27/15, Hercze 4, Jánosi 8/6, Karlóczai 8/3, csere: Tóth 2, Édes, dr. Varga. edző:  Weisz Miklós

ZTE NKK: Óházy 7, Kovács 32/18, Szórád 12/6, Ács 4, Jurkó 4.Csere: Horváth Fru. 4.edző: Rózsás Gábor

Kipontozódott: Óházy 39’

Határozott játékkal kezdte a találkozót a ZTE NKK és azt a fajta mentalitást és harcosságot tudták mutatni, mint az első mérkőzésen. A negyed elején felváltva vezettek a csapatok, a 6. percben 11-11 állt az eredményjelzőn. A játékrész második felében pár ponttal a hazaiak jártak előrébb, de nem tudtak nagy előnyt kiharcolni (24-21). A második negyed elején Szórád és Kovács kosaraival fordított a vendégcsapat (26-31). Lüktetett a játék és a lányok magabiztosan játszottak. A 16. percben Kovács hármasával, majd Horváth büntetőivel tartotta az ötpontos különbséget a ZTE (33-38). A félidő hajrájában próbált közel jönni a MAFC, de a nagyszünetre a zalaiak mehettek előnnyel (38-42).

A második félidő elejét megnyomta a fővárosi alakulat és minden hibát pontokkal büntetett. Visszaesett a ZTE NKK játéka, sok hibát vétettek és ellenfelük 16-1-es rohanással átvette a mérkőzés irányítását (54-43). A játékrész hajrájában összekapták magukat a lányok és Kovács pontjaival faragtak a hátrányukon (59-50). A negyedik negyedbe próbált közelebb kerülni ellenfeléhez a vendégcsapat (64-55). A hazaiak Szörényi és Aradi vezérletével tartották a tíz pont feletti különbséget és végül második félidei pontosabb játékunknak köszönhetően megnyerték a mérkőzést és bejutottak a legjobb nyolc csapat közé.

Rózsás Gábor:

Az első félidőben folytatni tudtuk azt az extra teljesítményt, amit az első mérkőzésen többször bemutattunk. Védekezésben akadtak jócskán gondok, de kiváló támadójátékkal ellensúlyoztuk és 4 ponttal vezettünk a nagyszünetben. A fordulás után nagyon sok butaságot és hibát elkövettünk, amit rutinos ellenfelünk szinte minden alkalommal rögtön meg is büntetett. A továbbjutás szempontjából végig nyitott volt a párharc, melyet végül másfél perccel a vége előtt a jóval rutinosabb, fizikális fölényben lévő, s esélyesebb MAFC csapata vívott ki. Gratulálok mindkét csapatnak, a hazaiaknak a megérdemelt győzelemhez és továbbjutáshoz, a játékosaimnak pedig azért, hogy végig nyílttá tudták tenni ezt a párharcot!

Szöveg: Jóna István

Fotó: Jóna István