2024.05.02., csütörtök - Zsigmond napja
facebook
Keresés
Újra indul zalaegerszegi csapat a Budapest-Bamako Rallyn

Újra indul zalaegerszegi csapat a Budapest-Bamako Rallyn

2024. január 19., 16:20
Zalaegerszegi csapat is indul az idei Budapest-Bamako Rallyn. Az autót adományokkal töltik meg, melyhez a város önkormányzata és az egyik boksz klub is hozzájárult.

Ezzel a 2007-es évjáratú terepjáróval vágnak neki a hosszú útnak a zalaegerszegi versenyzők. A csapatot Kollarics Zoltán verbuválta, akinek régi álma volt a túrán való részvétel.

Találtam valahol egy felhívást, hogy lehetséges az előnevezés, illetve egy bennfentes nevezéssel be lehet kerülni esetleg. Oda feliratkoztam, és akkor valahogy bekerültem, mert egyébként túljelentkezés van. Minden második évben van ilyen rally.

A kalandhoz első hívásra csatlakozott Karácsony Tamás, és egy soproni fiatalember. Az adományok összegyűjtésében a város önkormányzati képviselőjétől, Böjte Sándor Zsolttól kértek segítséget.  

2018 januárjában ment ki egy autónk, amit én ajánlottam fel egy kinti kórháznak. Emiatt kerestek meg a zalaegerszegi fiúk, akiket már régóta ismerek, hiszen ők is veteránoznak. Kérték, hogy segítsünk, hogyha tudunk városi szinten, eszközöket, iskolafelszereléseket, vagy bármi olyat vinni, amit kint tudnak használni.

A polgármesteri hivatal számítógépeket ajánlott fel afrikai kórházaknak.

A polgármesteri hivatal részéről informatikai eszközöket tudtunk felajánlani az ottani egészségügyi intézményeknek. Ezt a résztvevő fiatalemberek nagy örömmel fogadták, mi pedig ugyanilyen örömmel adjuk, hiszen Zalaegerszeg városa mindig is híres volt arról, hogy a rászorulókat segítse

- fogalmazott Zsupanek Péter, a polgármesteri hivatal osztályvezetője.

Az informatikai eszközökön túl bokszfelszerelések is kerültek a csomagtartóba, melyeket az egyik zalaegerszegi boksz klub tagjai adtak össze.

Olyan sporteszközöket ajánlottunk fel, amit közvetlenül kértek, és jeleztek. Egy listát küldtek el nekünk, amivel talán egy picit a hétköznapi edzéseket könnyebbé tudjuk tenni. Így egy bokszzsákot, bokszkesztyűket és olyan bokszfelszerelést is küldünk, amivel az edzők is könnyebben tudnak edzéseket tartani

-    tudtuk meg Németh Gábortól, a Boxart Box Klub elnökétől.

A rally január 26-án rajtol Budapestről. A kalandos utazás idén Freetownban, Sierra Leone fővárosában ér véget február 16-án.

Szöveg: Frauenhoffer Márta
Fotók: Médiacentrum Zalaegerszeg

fwCw-n3ZEDE
# Kapcsolódó galériák