2024.10.22., kedd - Előd napja
facebook
Keresés
Triatlonverseny Gébárton: útlezárásokkal kell számolni

Triatlonverseny Gébárton: útlezárásokkal kell számolni

2024. június 23., 10:30
Zalatriatlon Sprint Elit Országos Bajnokság, UP és amatőr sprint ranglistaverseny helyszíne lesz június 30-án a Gébárti-tó és környéke. 

A Zalaegerszegi Triatlon Klub évente visszatérő viadala egyre több versenyzőt vonz. Az idei triatlonon Aquakid ingyenes előfutamok, újonc, gyermek, serdülő futamok és sprint futamok (ifi, junior, felnőtt, és váltók) lesznek. 

A leglátványosabb verseny 14:30-kor a Sprint Elit Országos Bajnokság felnőtt futama lesz. 

A szervezők idén is sok nevezőre számítanak, hiszen a verseny most először ELIT Triatlon Országos Bajnokság minősítést is kapott, ami azt jelenti, hogy az ország legjobbjai érkeznek Zalaegerszegre, természetesen az olimpiára készülők kivételével.

A versenyközpontot és a depót a Gébárti-tó déli oldalán, a Kézművesek Háza közelében alakítják ki. A felnőtt nevezők ezúttal is Sprint távra készülhetnek, ami 750 méter úszást, 20 km kerékpározást, majd 5 km futást jelent. 

A zalaegerszegi viadal állomása az országos utánpótlás ranglistaverseny sorozatnak, melyen az újonc, gyermek, serdülő, ifi és junior korosztály szerezhet értékes pontokat (újonc táv: 0,2 – 4 – 1, gyermek táv: 0,3 – 8 – 2,  serdülő táv: 0,5 – 12 – 3).

A kerékpár pályával igyekeztek a szervezők a város új, jó minőségű útvonaliban rejlő lehetőségeket kihasználni az északi ipari parkban, továbbá a futást a Gébárti-tó déli oldalának látnivalói mellett vezetik el. 

Idén is lesz ingyenes Aquakid futam, ahol a legkisebbek 50 méter úszás után 300 métert futnak a célig, és ott érmet kapnak.

Fontos újítás, hogy a hidaknak köszönhetően a verseny futó része a tó körül vezet, ezért kérik az embereket, hogy ha tehetik, vasárnap 12:00-16:20 között ne tervezzenek sétát vagy kirándulást a tó köré.

Az előnevezés június 25 éjfélig tart, a felnőttek a helyszínen is nevezhetnek. Már látható, hogy ismét az ország teljes területéről, és legtávolabbi pontjairól is érkeznek versenyzők.

Egyéniben nevezni a most aktív "próbáld ki" kampány keretében már versenyengedély nélkül is lehetséges.

Útlezárás a verseny idején: 

Június 30-án vasárnap 10:00 és 13:15 között (három idősávban), illetve 14:30-16:00 között teljes útzár lesz az alábbi szakaszokon:

  • Zalaegerszeg: Gébárti út, Ilosvai út, Ságodi elkerülő út, Fuvar utca.

Pontosabban:

Az AquaCity megközelítését részben befolyásolják a délelőtti UP futamok. Ezek esetében a Gébárti utat, és a ságodi elkerülőt zárják le, de csak a Termál utcai lakópark torkolatáig. Ez azt jelenti, hogy a Ságodi út felől a megközelítés zavartalan marad, az Andráshida felől érkezőknek viszont kerülni kell.

UP futamok zárral érintett időtartama: 10:00~10:30, valamint 11:00~11:30 és 12:00-12:40

Ami aktívabban befolyásoló tényező, az a 14:30-kor rajtoló felnőtt sprint futam.

Ez a ságodi elkerülőn egészen a fuvar utcáig halad, tehát a Ságodi "nagy" kereszteződést le kell zárnunk.

A konkrét zárás időtartama:

Fő, Sprint futam: 14:30 ~ 16:10

Fontos megjegyezni, hogy az utolsó versenyző elhaladtával azonnal oldják az útzárat, a fentieknél ez akár 30 perccel előbb is megtörténhet.

Amennyiben a rendőrök teljes zárásról döntenek, és nem engedik át keresztben a forgalmat a verseny közben (amennyiben kerékpáros versenyző éppen nem érkezik), továbbra is megközelíthető marad az AquaCity és Ságod.

A Ságodba és az AquaCitybe igyekvőknek rendőri irányítás mellett a ságodi csomópontban az átjutás lehetséges, illetve a Ságodi út északi részén folyamatosan biztosított marad, ez utóbbi helyszínen keresztül lesz zökkenőmentesebb a bejutás.

Ami még lényeges, kérik, hogy a Gébárti út Andráshida felé eső szakaszon a versenyre érkezők csak az út EGYIK oldalára parkoljanak (miután megtelt a belső parkoló).

Szöveg: Jóna István

Fotó: Zalatriatlon/Facebook

# Kapcsolódó cikkek