2024.05.16., csütörtök - Mózes, Botond napja
facebook
Keresés
Tovább tart a ZTE tavaszi veretlensége, ezúttal a Kecskemétet győzték le a kék-fehérek

Tovább tart a ZTE tavaszi veretlensége, ezúttal a Kecskemétet győzték le a kék-fehérek

2024. február 24., 14:28
Az OTP Bank Liga NB I 22. fordulójában a ZTE FC a Kecskemét együttesét fogadta. A hazaiak végig higgadtan, taktikusan és jól játszottak, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést és őrzik tavaszi veretlenségüket.

ZTE FC-Kecskeméti TE 3-1 (2-0)

Zalaegerszeg, 2588 néző, Jv: dr. Csonkai Bence

ZTE FC: Dombó - Csóka, Safronov, Várkonyi - Mim, Sankovic, Kiss (Hadida), Bedi (Németh), Szendrei - Croizet (Grúber), Mance (Sajbán). Edző: Márton Gábor

KTE: Varga- Zeke, Katona, Belényesi, Szabó (Iyimbor), Szűcs (Májer)-Bano-Szabó (Kovács), Vágó, Zsótér (Helmich) - Lukács (Szendrei), Horváth. Edző: Szabó István

Gólszerzők: Kiss, Croizet, Grúber, ill: Zeke

A ZTE szurkolók már a stadionba vonuláskor az egy éve elhunyt Lendvai Miklós nevét skandálták.

A ZTE ragadta magához a kezdeményezést a találkozó elején, a labda nagyobb százalékban a hazai játékosoknál volt. A 10. percben vezetést szerzett a ZTE, a kecskeméti védők röviden szabadítottak fel és a kipattanó labdát Kiss Bence 17 méterről a jobb alsó sarokba zúdította (1-0). A 15. percben megduplázhatta volna előnyét a házigazda, mikor Mance balról középre gurított és az érkező Bedi Bence 16 méterről alig lőtt a kapu fölé. A Kecskemét első komoly helyzete a 22. percben egy pontrúgásból adódott, de Horváth Krisztofer élesen kapura csavart lövését a védők szögletre fejelték. A Kecskemét próbált előre menni, de a ZTE már a félpályánál megszűrte a próbálkozásaikat. Némi mezőnyjáték után a 34. percben a zalai szögletrúgást Mance pörgette a hosszú oldal felé, de a kecskeméti kapus, Varga lehúzta a labdát. Egy perccel később 18 méterről, középről Croizet végezhetett el szabadrúgást, amit a sorfalba lőtt, majd a kipattanót a bal sarok mellé bombázta. A 42. percben Safronov hozta ki a labdát a védő térfélről és remekül passzolt középre Croizethez, aki egyet tolt rajta és Varga feje felett a hálóba lőtt (2-0).

A félidőben Szabó István, a Kecskemét trénere három helyen változtatott, bízva abban, hogy csapata felpörög a második játékrészben. A várt lendület elmaradt, mindkét csapat lassan melegedett bele a játékba. A 60. percben szépített a KTE, sokpasszos támadás végén ért a ZTE kapuja elé a vendégcsapat és Helmich lövését még hárították a védők, de Zeke lövése már utat talált a kapuba (2-1). A gól után kellett legalább tíz perc mire újra kiegyenlítődött a játék és a ZTE is bátrabban vállalkozott támadásvezetéssel. A 74. percben baloldalról Mance tekert a kecskeméti kapu elé, az érkező Bedi nem sokkal fejelt a bal sarok mellé. A 81. percben újabb hazai találatnak tapsolhattak a szurkolók. Mance kapott jó labdát a bal szélen, majd a tizenhatoson belülre verekedve magát lőtt, de Varga bravúrral hárított, a kipattanóra viszont Grúber érkezett és a hálóba passzolt (3-1). Grúber Zsombor a második mérkőzésén a második találatát szerezte Zalaegerszegen. A hátralévő időben a ZTE taktikusan játszott és nem engedte, hogy a Kecskemét lendületbe jöjjön.

A ZTE FC idei ötödik mérkőzésén sem talált legyőzőre.

Szöveg: Jóna István

Fotók: Jóna István

# Kapcsolódó galériák
# Kapcsolódó cikkek