2024.05.12., vasárnap - Pongrác napja
facebook
Keresés
Takács Nóra 5. helyzést ért el a Porec-i ifjúsági Európa-kupán

Takács Nóra 5. helyzést ért el a Porec-i ifjúsági Európa-kupán

2024. március 18., 08:20
Óriási mezőnyben, huszonhárom ország ötszázötvennyolc judósa között tette próbára felkészültségét negyvenegy magyar judós a Porecben megrendezett ifjúsági Európa-kupán.

A Zalaegerszegi Judo SE versenyzője, Takács Nóra élete első Európa-kupáján vehetett részt, a 40 kg-os kategóriában. Nóra az ifjúsági Országos Ranglista verseny arany és Országos Bajnokságon elért ezüst érmével vívta ki a ifjúsági válogatottságot.

A tehetséges zalaegerszegi versenyző az első körben az Olasz Sofia Longoval kiélezett csatát vívott, ahol a bírók aktívabbnak látták a Takács Nórát és leléptették ellenfelét. A negyeddöntőben a későbbi bronzérmes, összesen 3 Európa-kupa éremmel rendelkező olasz Aurora Ferro karfeszitéssel győzött Nóra ellen. A vígaszágon wazari értékű dobással sikerült legyőzni a brazil Jeissiara Gomes-t, ezzel a Final Blockba jutott. A bronzmérkőzésen ipponnal győzött a német Carolin Scheida, ezzel Takács Nóra a pontszerző 5. helyen végzett.

Ezzel az eredménnyel nagy lépést tett az ifjúsági Eb csapatba kerüléshez!

A zalaegerszegi versenyzőre a tavasz folyamán további Európa-kupák várnak, legközelebb Samorinba utazik, ahol március 23-án lép szőnyegre.

Szöveg: Jóna István

Fotók: Zalaegerszegi Judo SE

# Kapcsolódó galériák