2024.05.06., hétfő - Ivett, Frida napja
facebook
Keresés
Szép eredményeket hoztak a ZTE lövészei az Országos Bajnokságon

Szép eredményeket hoztak a ZTE lövészei az Országos Bajnokságon

2023. október 23., 18:45
10m puska-pisztoly légfegyveres versenyszámokban álltak lővonalhoz a ZTE versenyzői, ahol ismételten szép eredményeket értek el - számolt be a ZTE Sporlövész Klub.

Az első napon, a felnőtt férfi kategóriában Kálmán Bálint, Somogyi Péter, Csókási Tibor, Varga Botond, Szabó Marcell és Havasai Ferenc mérették meg magukat. Alapversenyben 2 versenyző jutott döntőbe, Kálmán Bálint és Somogyi Péter, ahol Bálint 229.4-es eredménnyel, a 3. helyen végezett Péni István és Pekler Zalán mögött. Somogyi Péter (144.5) a hetedik helyen zárt. Kálmán, Szabó, Somogyi összeállítású csapat az alap verseny végével az első helyen végzett a tabellán. Az öröm azonban nem tartott sokáig, mivel egy apró malőr beárnyékolta a végeredmény alakulását. Sajnálatosan a ruhák visszamérésénél nem volt megfelelő az egyik érték, így kizárták a csapatot. 

Nőknél Szabó Zsófia 611,5-el 15., Benedek Ágnes 611,0-al 16., Horváth Orsolya 592-el a 22. helyen végeztek. Csapatban a 4. helyet szerezték meg.

Felnőtteket követte az ifjúsági kategória. Lányoknál Gombócz Tímea 394,3-al 20. helyen végzett.
Süle Nimród (396,6), Tankovics Tamás (409,6), Árvai Nimród (404,4) összeállítású trió BRONZ érmet szerzett.
Második napon Kálmán Bálint, Varga Botond, Szabó Marcell, Árvai Nimród, Tankovics Tamás és Bencze Richárd versenyzett a 10m Légpuska-junior fiú kategóriában. 

Az előző nap szomorúsága azonban nem vetette vissza a fiúkat,ugyanis Kálmán Bálint (629,3), Varga Botond (617,6), Szabó Marcell (617,8) összeállítású csapat ARANY érmet hozott el! Egyéniben 4 ZTE-s versenyző uralta a 8 fős döntőt, ahol hatalmas hajrával Kálmán Bálint EZÜST, míg Varga Botond BRONZ érmet szerzett. Szabó Marcell 6. és Árvai Nimród a verseny 8. helyén végzett.

A ZTE B csapata, Bencze, Tankovics, Árvai összeállításban 6. helyet szerezték meg.

Lányoknál Szabó Zsófia, Benedek Ágnes, Gombócz Tímea összeállítású csapat szintén a pontszerző hatodik helyen zárt.

Vásárnap a légpisztolyos versenyszámokkal fejezték be az Országos Bajnokságot, ahol Német Ferenc  531, Wolf Zoltán 520, Pintér Tibor 517- es eredmény kombinációval 9. helyen zárták a versenyt.

Fotók: ZTE Sportlövész Klub

# Kapcsolódó galériák